Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΟΣ: Δημοπρατείται το αεροδρόμιο Πάρου


Το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων δημοπρατεί ένα σημαντικό συγκοινωνιακό και τουριστικό έργο που αφορά την Πάρο. Πρόκειται για το έργο «Νέο πεδίο ελιγμών κρατικού αερολιμένα Πάρου». Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ).
 
Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου είναι 23.250.000 (αξία με ΦΠΑ) ενώ η διάρκεια της σύμβασης για την ολοκλήρωση του έργου......
είναι 700 ημέρες (περίπου 23 μήνες). Η ημέρα δημοπράτησης του έργου είναι στις 24 Ιανουαρίου 2012 και είναι ένα από τα πρώτα έργα του χρόνου που δημοπρατεί το ΥΠΟΜΕΔΙ.
Ακολουθεί η διακήρυξη:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜ.ΕΡΓΩΝ Ε.Υ.Δ.Ε. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ
Η Ε.Υ.Δ.Ε ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων προκηρύσσει δημόσιο διαγωνισμό κατά την ανοικτή διαδικασία μεταξύ Εργοληπτικών Επιχειρήσεων προερχόμενων από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή από κράτη που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, με το σύστημα προσφοράς
«Επί μέρους ποσοστά έκπτωσης κατά ομάδες τιμών σε συμπληρωμένο Τιμολόγιο ομαδοποιημένων τιμών της Υπηρεσίας, με έλεγχο ομαλότητας των επί μέρους ποσοστών έκπτωσης», (άρθρου 6 του Ν.3669/2008) για την ανάδειξη αναδόχου του έργου «Νέο πεδίο ελιγμών Κρατικού Αερολιμένα Πάρου», προϋπολογισμoύ μελέτης είκοσι τριών εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα χιλιάδων (23.250.000,00) ΕΥΡΩ, συμπεριλαμβανομένης της δαπάνης ΦΠΑ.
Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(αριθ. έργου 1998ΣΕ07700006 της ΣΑΕ 077) και υπόκειται στις προβλεπόμενες κρατήσεις για τα έργα αυτά.

1. Το προς δημοπράτηση έργο αφορά στην κατασκευή:
- Διαδρόμου προσαπογειώσεων αεροσκαφών διαστάσεων 1400μ. μήκος, 30μ. πλάτος (45μ. με τα ερείσματα πλάτους 7,5μ. εκατέρωθεν), πλευρικών ζωνών ασφαλείας εκατέρωθεν του διαδρόμου σε πλάτος 75μ. από τον άξονα, ακραίων ζωνών ασφαλείας στα δύο άκρα του διαδρόμου σε μήκος 60μ.
- Δύο συνδετήριων τροχόδρομων που θα συνδέουν το διάδρομο με το δάπεδο στάθμευσης αεροσκαφών.
- Δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων: 200μ.*130μ.
- Περιμετρικής – υπηρεσιακής οδού.
- Χώρου εφοδίων διαστάσεων: 10*15μ. στο βορειοανατολικό άκρο του δαπέδου.
Τεχνικών έργων αποστράγγισης.
- Φωτοσήμανσης διαδρόμου και τροχοδρόμων και φωτισμού δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών.
- Χωματουργικών έργων στην περιοχή ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του αεροδρομίου.
- Περίφραξης του αεροδρομίου στα όρια της απαλλοτριωθείσας έκτασης.
Στο Διαγωνισμό γίνονται δεκτές, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις:
- Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις οι οποίες:
Α. Είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (ΜΕΕΠ) που τηρείται στη ΓΓΔΕ, εφόσον ανήκουν:
α1) στην 5η ή/και 6η τάξη για έργα κατηγορίας Οδοποιίας χωρίς περιορισμό έδρας.
α2) στην 3η ή/και 4η τάξη για έργα κατηγορίας Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών χωρίς περιορισμό έδρας και στην 5η τάξη εντός του νομού.
β. προέρχονται από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π., είτε
γ. προέρχονται από ως ανωτέρω β’ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
2. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ν. 3669/08 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
3. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διάφορων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του ν. 3669/08. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
4. Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην 2η τάξη του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας Ηλεκτρομηχανολογικών εργασιών, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).
5. Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ’ εφαρμογή της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
Εγγύηση συμμετοχής στο διαγωνισμό ορίζεται το ποσό των τριακοσίων ογδόντα τριών χιλιάδων τριακοσίων τριάντα έξι ΕΥΡΩ (383.336 ευρώ) και η σχετική εγγυητική επιστολή θα απευθύνεται προς την Ε.Υ.Δ.Ε. Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος της Γ.Γ.Δ.Ε. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Οι λοιπές προϋποθέσεις συμμετοχής και τα σχετικά δικαιολογητικά (επαγγελματικής εγγραφής, επαγγελματικής και τεχνικής καταλληλότητας, οικονομικής, χρηματοπιστωτικής και τεχνικής ικανότητας και λοιπά δικαιολογητικά συμμετοχής) καθορίζονται στα άρθρα 22, 23 και 24 της Διακήρυξης. Γλώσσα διαδικασίας η Ελληνική.
Ημερομηνία λήξης υποβολής των προσφορών την 24η Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π. μ., στα γραφεία της ΕΥΔΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, στην οδό Πετράκη 28, Αθήνα. Ημερομηνία αποσφράγισης των προσφορών η 24η Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ.
Κάθε υποβαλλόμενη προσφορά δεσμεύει τον συμμετέχοντα στο διαγωνισμό για διάστημα εννέα (9) μηνών, από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών. Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η χαμηλότερη τιμή, όπως ειδικότερα ορίζεται στο άρθρο 26 του Ν.3669/2008. Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή, αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή. Ημερομηνία αποστολής της περίληψης της διακήρυξης στην Ε.Ε.Ε.Κ.: 13 – 12-2011. Η Διακήρυξη και τα τεύχη δημοπράτησης του διαγωνισμού διατίθενται από την Ε.Υ.Δ.Ε. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ, επί της οδού Πετράκη 28, στην Αθήνα (τηλ. 210 3227371, 210 3228072) μέχρι και την 18.01.2012, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες».

Αθήνα, 15-12-2011
Ο Δ/ΝΤΗΣ ΕΥΔΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κ. Βαλαβάνης
Πολ. Μηχ. με Α΄β
www.kykladesnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου