Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Ο μισθός που παίρνει ο βασιλιάς, η βασίλισσα και οι πρίγκηπες της Ισπανίας

Ισπανία, βασιλιάς, Χουάν Κάρλος, Σοφία, πρίγκιπας Φίλιππος, Λετίθια, μισθός
Ο βασιλιάς της Ισπανίας παίρνει τα διπλάσια απο όσα παίρνει ο υπάλληλος των ΕΛΠΕ, της ΔΕΗ....και κάποιων άλλων προνομιούχων οργανισμών του ελληνικού δημοσίου.....Οι αμοιβές τους, απλώς συγκρίνονται με τις Πριγκηπικές αμοιβές!!!!.....Λεπτομέρειες για το ετήσιο εισόδημά τους έδωσαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας. Και όπως ήταν αναμενόμενο, τα χρήματα που κέρδισαν ήταν αντάξια ενός βασιλιά......

Ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος έλαβε για μισθούς και έξοδα συνολικά 292,752 ευρώ για το 2011. Από αυτά, τα 140,519 ευρώ ήταν ο μισθός του 73χρονου μονάρχη, ενώ τα υπόλοιπα 152,233 ευρώ ήταν για την κάλυψη εξόδων που σχετίζονται με τα επίσημα καθήκοντα του,
Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο οποίος είναι παντρεμένος με την πρώην παρουσιάστρια ειδήσεων πριγκίπισσα Λετίθια, είχε το μισό ετήσιο εισόδημα του πατέρα του, κερδίζοντας μόλις 70,260 ως μισθό και 76,117 για τα έξοδά του.
Η βασίλισσα Σοφία, και οι πριγκίπισσες Λετίθια, Χριστίνα και Έλενα δεν έχουν σταθερό μισθό, ωστόσο για τις βασιλικές τους υποχρεώσεις έλαβαν συνολικά το 2011 375,000 ευρώ.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο του παλατιού, όλοι οι μισθοί των ανώτερων αξιωματούχων της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των μελών της βασιλικής οικογένειας, περικόπηκαν κατά 15% το 2010 και παρέμειναν σε αυτά τα επίπεδα και για το 2011.
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου