Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

ΚΚΕ: «Όχι» στη δημιουργία «στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών»

ΚΚΕ: «Όχι» στη δημιουργία «στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών»
Κάλεσμα στους πολίτες να εναντιωθούν στην δημιουργία «στρατοπέδων συγκέντρωσης μεταναστών» απηύθυνε το ΚΚΕ μετά τις σημερινές εξαγγελίες του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα κάνει λόγο για «ανελέητη επίθεση στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων», που, όπως... επισημαίνει, «δεν στοχεύει στην ανακούφιση από τα εκρηκτικά προβλήματά τους».

«Σκοπεύουν να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους, κάτω από απαράδεκτες και αφόρητες συνθήκες διαβίωσης, για διάστημα μέχρι 18 μήνες, παρόλο που οι περισσότεροι θέλουν να πάνε σε άλλα κράτη της ΕΕ και είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα, λόγω της Σένγκεν και του Κανονισμού του Δουβλίνου ΙΙ», αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Όπως υπογραμμίζει τέλος, «τα εκρηκτικά προβλήματα της μαζικής μετανάστευσης και της αύξησης της εγκληματικότητας είναι σύμφυτα με το σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης (…) και δεν λύνονται με μέτρα καταστολής, με στρατόπεδα και φράκτες, από τους υποστηρικτές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και της ελεύθερης αγοράς».

Πηγή: Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου