Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Καρτάλης σε Παπακωνσταντίνου: Η τροπολογία για τον Άγιο Κοσμά σας ήρθε από έξω!


Σε αντιπαράθεση κυβέρνησης- αντιπολίτευσης, για τους χειρισμούς του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο Οικονομικών, εξελίχθηκε η συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του του Ελληνικού και το πρόγραμμα «Ήλιος», το οποίο ...ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής.
Η αφορμή δόθηκε όταν ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «η μηχανή της ανάπτυξης έσβησε στη χώρα μας το 2008» και όταν ξεκαθάρισε ότι «δεν θα απολογηθεί διότι με την εφαρμογή του προγράμματος Ήλιος επιχειρείται η μείωση του χρέους».

«Παραδίδετε εσείς μαθήματα για την ανάπτυξη αν και έχετε ιστορική ευθύνη για το πού έφτασε η χώρα» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάριος Σαλμάς, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι ως υπουργός Οικονομικών ενέγραψε διογκωμένα τα χρέη των νοσοκομείων ώστε να μεγαλώσει το έλλειμμα του 2009 με σχέδιο να δείξει στη συνέχεια η κυβέρνηση Παπανδρέου ότι το μειώνει.

Αν η ΝΔ επιθυμούσε να είναι ενήμερη για το έλλειμμα, ας ήταν τότε παρούσα εκεί που είναι τραγικά απούσα. Στην εξεταστική επιτροπή, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας για να προσθέσει ότι αν η ΝΔ συνεχίσει τον άγονο και ξύλινο λόγο της, οι εξελίξεις θα είναι αρνητικές.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Καρτάλης, με αφορμή τη διάταξη που πρόσθεσε στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού, ο υπουργός Περιβάλλοντος και με την οποία επιτρέπεται σε ποσοστό 40% της συνολικής έκτασης, οι χρήσεις αμιγούς κατοικίας.

Ο βουλευτής χαρακτήρισε μεγάλο λάθος την προσθήκη με την οποία θα επιτρέπονται και χρήσεις αμιγούς κατοικίας στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά και κάλεσε τον κ. Παπακωνσταντίνου να εξηγήσει τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή, οπότε και ολοκληρώθηκε η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου, ώστε να φέρει σήμερα στη Βουλή μια τέτοια διάταξη.

«Προσθέτετε 300.000 τετραγωνικά μέτρα στην παραλία του Αγίου Κοσμά ή διαφορετικά 400 πολυκατοικίες ή 1000 μεζονέτες. Με συγχωρείτε αλλά δρομολογήσατε μια πολύ εσφαλμένη προσέγγιση και τελείως διαφορετική από αυτήν που είχαμε συζητήσει στην επιτροπή. Σας παρακαλώ να μας πείτε αν αυτή η διάταξη σας ήρθε από έξω και να μας εξηγήσετε ποια επενδυτική προοπτική σας ώθησε να προσθέσετε αυτή τη διάταξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρτάλης απευθυνόμενος στον παριστάμενο υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
np

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου