Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Guardian: Ολόκληρη η Ελλάδα στο όριο της φτώχειας

Με το θέμα των αστέγων στην Ελλάδα ασχολείται ξανά η βρετανική εφημερίδα «Guardian» μέσω του γνωστού πλέον ανταποκριτή της Τζον Χένλει, ο οποίος βρίσκεται στην... Αθήνα και καταγράφει ιστορίες από την Ελλάδα των Μνημονίων.
Ο Χένλει σημειώνει ότι καθώς η χώρα βρίσκεται στον πέμπτο χρόνο ύφεσης, με τις περικοπές να...συνεχίζονται και τις ουρές για παροχή επιδόματος να μεγαλώνουν, οι πολίτες αρχίζουν να αντιδρούν και να παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους.
Αναφέρεται σε μια γυναίκα, την 42χρονη Κατερίνα Κενελίδου, η οποία βλέποντας έναν νέο άστεγο άνδρα να βρίσκεται στους δρόμους την εβδομάδα που το θερμόμετρο ήταν κοντά στους 0 βαθμούς αλλά και μια άστεγη έγκυο γυναίκα, σκέφτηκε: «τι είδους κοινωνία είμαστε όταν αφήνουμε μια έγκυο στους δρόμους» και έτσι αποφάσισε να κάνει κάτι για αυτό.
Συνειδητοποιώντας ότι δεν έχει ούτε δύναμη να επηρεάσει πολιτικούς, αλλά ούτε τα λεφτά για να φτιάξει καταφύγια αστέγων, αποφάσισε να προσφέρει την επαγγελματικής της εμπειρία, παρέχοντας συμβουλές με σκοπό την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης των ανέργων.
«Πάντα αναζητούσαμε διευκολύνσεις… Απλά δώστε στον υπάλληλο κάποια χρήματα, και όλα θα γίνουν πιο εύκολα» σημειώνει η γυναίκα. «Αποτύχαμε να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και σταματήσαμε να ασχολούμαστε με την πολιτική. Μεθύσαμε όλοι από την ευημερία αλλά ήταν μια μεγάλη φούσκα, η οποία τώρα έχει εκραγεί και όλοι πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή» καταλήγει η η κα. Κανελίδου και κλείνει ένα ακόμα κείμενο του Χένλει για τα όσα συμβαίνουν καθημερινά στους δρόμους της πρωτεύουσας...

greece-salonika.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου