Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Ηρθε η ώρα να τους βάλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας»


 Αλ. Τσίπρας: «Ηρθε η ώρα να τους βάλουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας»

«Λαός που σκληρά δοκιμάζεται δεν εκβιάζεται»



Με τα βέλη στραμμένα προς τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ, τις δυνάμεις που «συνεχίζουν να εκβιάζουν τον ελληνικό λαό», ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν έβαλε την υπογραφή του» σε ,,,,,,μια κυβέρνηση που θα «έπαιρνε νέα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης».

«Ο ελληνικός λαός με την ψήφο του κατέστησε άκυρο το Μνημόνιο και μπλόκαρε τον σχηματισμό κυβένρησης που θα το συνέχιζε», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. «Για μερικές χιλιάδες ψήφους όμως» , συνέχισε, «μας ανέδειξε στη δεύτερη θέση και δεν μας επέτρεψε να πραγματοποιήσουμε την υπόσχεσή μας και να σχηματίσουμε κυβέρνηση της Αριστεράς».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τον σχηματσμό κυβέρνησης: «Καταθέσαμε πέντε ελάχιστους προγραμματικούς άξονες για να δημιουργηθεί μια προοδευτική κυβέρνηση σύμφωνη με τη λαϊκή ετυμηγορία. Βασικότερος από αυτούς η ακύρωση των νόμων για τη μείωση των μισθών και την κατάργηση των συμβάσεων. Τα κόμματα του μνημονίου έθεσαν ένα εκβιαστικό δίλλημμα: ''ή μνημόνιο ή εκλογές'', ελπίζοντας να μας βάλουν στο μνημονιακό μπλοκ. Απαντήσαμε με αξιοπρέπεια, δεν τους κάναμε τη χάρη να βάλουμε την υπογραφή μας στα μέτρα φτώχειας και εξαθλίωσης».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε: «Αυτοί που κατεδάφιζαν επί δύο χρόνια την κοινωνία, επιμένουν σήμερα να απειλούν τον ελληνικό λαό. Λαός που δοκιμάζεται τόσο σκληρά δεν εκβιάζεται. Είναι  η ώρα να ολολήρώσουμε το βήμα που κάναμε στις 6 Μάη, να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της δυνα΄μεις του χθες και να εκλέξουμε μια κυβέρνηση της Αριστεράς. Το χρωστάμε στην Ιστορία».

* Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί το πρωί της Τετάρτης με τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα.

tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου