Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

«Ανεπιθύμητη» η Μέρκελ στην Πορτογαλία

«Ανεπιθύμητη» η Μέρκελ στην Πορτογαλία Ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) ανακήρυξαν την Άνγκελα Μέρκελ, πάνω 100 Πορτογάλοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες, λίγο πριν την επίσκεψή της στη .......
Λισαβόνα την ερχόμενη Δευτέρα.

Σε μια ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο, οι υπογράφοντες υποστηρίζουν ότι η Μέρκελ είναι η «κυριότερη υποστηρικτής του νεοφιλελεύθερου δόγματος που καταστρέφει την Ευρώπη»." Μεταξύ εκείνων που υπογράφουν, πολλοί διανοούμενοι πρώτης γραμμής, όπως η συγγραφέας παιδικών βιβλίων Alice Vieira και ο σκηνοθέτης και παραγωγός António-Pedro Vasconcelos.

Λαμβάνοντας υπόψη την σοβαρή οικονομική και κοινωνική κατάσταση που βιώνει η Πορτογαλία, η Μέρκελ δεν είναι ευπρόσδεκτη αναφέρεται στην επιστολή προς την Γερμανίδα καγκελάριο.

Πολλοί άνθρωποι στην Πορτογαλία κατηγορούν την γερμανική κυβέρνηση ότι είναι ο υποκινητής των σκληρών μέτρων που έχει υιοθετήσει η Λισαβόνα, με στόχο τη μείωση του χρέους του πορτογαλικού κράτους που είναι αντιμέτωπο με μια βαθιά κρίση. Τα μέτρα λιτότητας έχουν βυθίσει την χώρα σε ύφεση.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63734793

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου