Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ: Ποιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία έως το 2013


Ποιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε εργασιακή εφεδρεία έως το 2013

Αφορά δημοσίους υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και μόνιμους που ασφαλίζονται στο ΙΚΑ


Οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καθώς και το μόνιμο προσωπικό που ασφαλίζεται στο ΙΚΑ, τίθεται σε εργασιακή εφεδρεία, εφόσον,  τα έτη ασφάλισης που υπολείπονται για την συμπλήρωση της απαιτούμενης 35ετιας, είναι κατά μέγιστο όριο δύο, μέχρι τις 31.12.2013......
Στην περίπτωση που για την συνταξιοδότηση του υπαλλήλου απαιτείται - από τις προϋποθέσεις του ασφαλιστικού του ταμείου - και η συμπλήρωση ορίου ηλικίας, τότε θα πρέπει ταυτοχρόνως να υπολείπονται δύο έτη από την συμπλήρωση του συγκεκριμένου ορίου.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας κ. Γ. Κουτρουμάνη που εξεδόθη με την διαδικασία του επείγοντος, προκειμένου να λυθεί το θέμα αυτό, που έχει περιπλέξει τη διαδικασία υλοποίησης της του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας, ξεκαθαρίζεται ότι η συνύπαρξη των δύο προϋποθέσεων (δύο έτη απόσταση από τα 35 έτη ασφάλισης και από το όριο ηλικίας, στις περιπτώσεις που απαιτείται ανάλογο όριο), θα πρέπει να συντρέχουν για να τεθεί ο υπάλληλος σε εργασιακή εφεδρεία.

Ταυτοχρόνως στην εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι οι υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει τα 35 έτη ασφάλισης και το όριο ηλικίας, αποχωρούν άμεσα (λύεται η σχέση εργασίας αυτοδικαίως) με την ισχύ το νέου, ανεξαρτήτως αν επιθυμούν να παραμείνουν στην υπηρεσία τους.

Στην εγκύκλιο παρατίθενται τα όρια και οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης των ταμείων ΙΚΑ, ειδικών ταμείων, ΕΤΑΠ ΜΜΕ (δημοσιογράφοι, τεχνικοί τύπου) και ΕΤΑΑ (μηχανικοί, γιατροί), προκειμένου να διευκολυνθεί η ορθή εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας από τις δημόσιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου