Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΟ: Κατηγορηματικό «όχι» των Γερμανών στο ευρωομολόγο

Με ένα κατηγορηματικό «όχι» απαντούν οι Γερμανοί στα σενάρια περί έκδοσης ευρωομολόγων και περί συμφωνίας των Ευρωπαίων στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, μιλώντας στη γερμανική τηλεόραση, το απόγευμα της Πέμπτης, τόνισε πως..... ο ίδιος, με την ιδιότητα του αρχηγού του κόμματος των «Ελευθέρων Δημοκρατών», συνομίλησε τόσο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, όσο και με τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Χορστ Σέφερε και συμφώνησαν να απορρίψουν από κοινού την ιδέα των ευρωομολόγων.

Σε αυτό που συμφώνησαν ως προς τη στρατηγική που θα προτείνει  η Γερμανία για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης, είναι στην περαιτέρω αυστηροποίηση  του ελέγχου των δημοσιονομικών κάθε χώρας μέλους και στην επιβολή  αυτόματων κυρώσεων στους «παραβάτες». Μάλιστα τόνισε πως η Γερμανία θα προτείνει στη Σύνοδο Κορυφής να αναθεωρηθεί το ανώτατο όριο ελλείμματος από το 3% στο 2%, στο πλαίσιο των δρομολογούμενων αλλαγών στη Συνθήκη της ΕΕ.

Τέλος, ο Γερμανός υπουργός διευκρίνισε ότι θα χρειαστεί  μια πενταετία περίπου για να ξεπεραστεί η κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου