Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

«Ψάχνονται» για τους 13 εκατομμυριούχους δημοσίους υπαλλήλους

Στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έφτασε η συγκλονιστική αποκάλυψη του protothema.gr για τους 13 «κροίσους» δημοσίους υπαλλήλους, στους τραπεζικούς λογαριασμούς των οποίων εντοπίστηκαν 25 εκατομμύρια ευρώ, έπειτα από ελέγχους των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης.

Συγκεκριμένα, ο ......βουλευτής Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Μπεντενιώτης, απευθυνόμενος στον προϊστάμενο της Αρχής για το ξέπλυμα «μαύρου χρήματος», Παναγιώτη Νικολούδη, ρώτησε για ποιο λόγο «δεν κατάσχονται αμέσως τα χρήματα, που αδικαιολογήτως κατέχουν οι εν λόγω υπάλληλοι;».

Ο   κ. Νικολούδης εξήγησε ότι οι αρμόδιες αρχές προχωρούν σε κατάσχεση, μόνο εάν αποδειχθεί ότι τα χρήματα αποτελούν εγκληματικό προϊόν.

Συγκεκριμένα, είπε ότι «θα ξεκινήσει έρευνα και εφόσον αποδειχθεί ότι τα εκατομμύρια που έχει στην τράπεζα τα πήρε από την υπηρεσία, τα έκλεψε, τότε τα κατάσχουμε».

Στην περίπτωση όμως που οι ελεγκτές δεν καταφέρουν να βρουν την πηγή των «αδικαιολόγητων εσόδων», τότε η υπόθεση παραπέμπεται στις φορολογικές υπηρεσίες, για να διαπιστωθεί τουλάχιστον εάν έχουν φορολογηθεί.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η υπόθεση των 13 «εκατομμυριούχων υπαλλήλων», μεταξύ των οποίων υπάλληλος υπουργείου με 8,9 εκατομμύρια ευρώ στους λογαριασμούς του και δικαστική υπάλληλος με άλλα 7,9 εκατ. ευρώ, θα οδηγηθεί στην Αρχή για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», προκειμένου να ξεκινήσει νέα έρευνα.
 
 
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου