Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Νέα καταγγελία επιχειρηματία – Του ζήτησαν μίζα 25.000 ευρώ


Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, υπάλληλος ιδιωτικής εταιρίας που συνεργαζόταν με το τμήμα ιδιωτικών επενδύσεων του Υπ. Ανάπτυξης του ζήτησε μίζα ύψους 25.000 ευρώ προκειμένου να του εγκριθεί η επιχορήγηση και να προχωρήσει η επένδυση. Ωστόσο ο επειχειρηματίας αρνήθηκε να .....δώσει το “φακελάκι” και τελικά η αίτησή του απορρίφθηκε.
 
Η επένδυση αφορούσε τη δημιουργία ψηφιακού σχολείου στο οποίο θα είχαν πρόσβαση μέσω ιντερνετ οι μαθητές. Η εταιρία υπέβαλε αίτηση για να ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο τον Ιούλιο του 2008. Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο ευρώ. Το αίτημα απορρίφθηκε το καλοκαίρι του 2009. 
 
Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στο Συνήγορο του Πολίτη, ζητώντας τους φακέλους των τεσσάρων άλλων εταιριών που κατέθεσαν παρόμοιες προτάσεις και εγκρίθηκαν. Επί δυόμισι χρόνια οι υπάλληλοι αρνιόντουσαν να του δώσουν τους φακέλους και τελικά απάντησαν πως είχαν πολτοποιηθεί. 
 
Ο επιχειρηματίας μετά την απόρριψη της πρότασής του ενημέρωσε διαδοχικά όλους τους αρμόδιους υπουργούς αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.
 
efthimia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου