Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Δώρο Χριστουγέννων: ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου θα λάβουν οι δικαιούχοι το τελευταίο δώρο Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τις επιταγές του μνημονίου και στο πλαίσιο των περικοπών το δώρο Χριστουγέννων κόβεται από το 2013. Στις 14 Δεκεμβρίου, λοιπόν, θα λάβουν...
το δώρο οι οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ, του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ, μαζί με τους δημοσίους υπαλλήλους.

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ εισπράττουν δώρο και σύνταξη στις 3 Δεκεμβρίου ενώ σήμερα είναι η τελευταία μέρα για την απογραφή των συνταξιούχων του ταμείου. Η σύνταξη του Ιανουαρίου θα καταβληθεί κανονικά στις 22 Δεκεμβρίου για το ΙΚΑ και το δημόσιο και στις 2 του μηνός για ΟΑΕΕ και ΟΓΑ.

Όσον αφορά τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων είναι όσοι έχουν εργαστεί από 1η Μαΐου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012-ακόμη και όσοι έχουν απολυθεί-και η βάση του υπολογισμού είναι οι αποδοχές της 10ης Δεκεμβρίου, δηλαδή όσα χρήματα έπαιρνε τότε ο εργαζόμενος. 

Η πληρωμή του δώρου θα γίνει έως την 21η Δεκεμβρίου και απαγορεύεται η καταβολή του σε άλλο είδος, ενώ υπενθυμίζεται ότι αν δεν έχει καταβληθεί μέχρι την 31η Δεκεμβρίου ασκείται ποινική δίωξη στον εργοδότη μετά είτε από μήνυση του εργαζόμενου είτε από καταγγελία στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
 
 http://fimotro.blogspot.gr/2012/11/blog-post_8763.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου