Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Παραιτήθηκε η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας

Την παραίτησή της υπέβαλε η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, Ανέτε Σαβάν, μετά το σκάνδαλο λογοκλοπής για τη διδακτορική της διατριβή. Η διατριβή της περιείχε μεγάλο αριθμό κειμένων χωρίς να τους αποδίδονται οι πρωτότυπες πηγές τους. Η παραίτησή της αναμένεται να .....
αποτελέσει πλήγμα στην κυβέρνηση Μέρκελ.
Η υπόθεση της λογοκλοπής και της μη αυθεντικότητας της διατριβής της κα. Σαβάν, στενής συνεργάτιδας της καγκελαρίου Μέρκελ, ξεκίνησε μετά από καταγγελίες ανώνυμου μπολόγκερ στα μέσα του 2012.
Πριν από μερικές ημέρες το Πανεπιστήμιο του Ντίσελντορφ της αφαίρεσε τον τίτλο διδάκτορος που κατείχε από το 1980 λόγω «εσκεμμένης εξαπάτησης μέσω λογοκλοπής» στη διδακτορική της διατριβή.
Αρχικά η κα Σαβάν είχε ισχυριστεί ότι δεν είχε κάνει λογοκλοπή. Όμως μετά από έρευνα του πανεπιστημίου, αποδείχθηκε ότι η διατριβή της περιείχε σημαντικό αριθμό κειμένων που δεν είχαν αποδοθεί στις πρωτότυπες πηγές τους.
«Δεν υπήρξε εξαπάτηση», μόνο «απροσεξίες και αβλεψίες στην απόδοση των πηγών», ισχυρίζονται οι δικηγόροι της υπουργού.
Σύμφωνα με αναλυτές, η παραίτησή της θα είναι πλήγμα για την κυβέρνηση Μέρκελ.
Η κα. Σαβάν δεν είναι η πρώτη υπουργός επί καγκελαρίας Μέρκελ που χάνει το διδακτορικό της λόγω λογοκλοπής. Πρώτος ήταν ο πρώην υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούτεμπεργκ, ο οποίος μάλιστα υποχρεώθηκε σε παραίτηση από το αξίωμά του.

http://tvxs.gr/news/kosmos/paraitithike-i-ypoyrgos-paideias-tis-germanias

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου