Η Google παρουσίασε το Chromebook Pixel, τον πρώτο της φορητό υπολογιστή, που διαθέτει οθόνη αφής 13 ιντσών υψηλής ανάλυσης, σε μια κίνηση που στοχεύει κυρίως στην ανταγωνίστρια Apple και στην...... οθόνη αφής Retina με την οποία η τελευταία έχει εφοδιάσει τα πιο πρόσφατα μοντέλα της MacBook, ενώ και τα τελευταία Windows 8 της Microsoft παρέχουν δυνατότητες αφής στις οθόνες (όπως π.χ. η ταμπλέτα Microsoft Surface Pro).
Οι οθόνες αφής τείνουν πλέον να καθιερωθούν σε όλες τις συσκευές, από τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα έως τους επιτραπέζιους υπολογιστές. Ο νέος φορητός Η/Υ της Google, με βάρος περίπου ενάμισι κιλό, ο οποίος αναμιγνύει χαρακτηριστικά ενός φορητού (laptop) και μιας ταμπλέτας (tablet), σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, «τρέχει» το λειτουργικό σύστημα ChromeΟS της εταιρείας και έχει σχεδιαστεί από την ίδια, ενώ θα συναρμολογείται από τρίτους υπεργολάβους  στην Ταϊβάν για λογαριασμό της. Η «καρδιά» του μηχανήματος είναι ο ισχυρός επεξεργαστής Sandy Bridge i5 της Intel, ενώ έχει μνήμη 32 ή 64 GB και τη δυνατότητα γρήγορης ασύρματης σύνδεσης τέταρτης γενιάς (4G).
«Το Chromebook έχει την υψηλότερη πυκνότητα εικονοστοιχείων (pixel), 239 ανά ίντσα ή 4,3 εκατ. συνολικά, από κάθε άλλη οθόνη φορητού υπολογιστή στην αγορά σήμερα», ανακοίνωσε η αμερικανική εταιρεία, που κάνει μια νέα φιλόδοξη προσπάθεια να διεισδύσει στην αγορά φορητών Η/Υ.
Ο πρώτος φορητός Η/Υ με λειτουργικό σύστημα Chrome είχε κατασκευαστεί από την κορεατική Samsung το 2010, ενώ οι επόμενοι από άλλες εταιρίες (Lenovo, Acer, HP). Έως τώρα όμως αυτά τα μηχανήματα έχουν δυσκολευτεί να εκτοπίσουν τα ανταγωνιστικά μοντέλα, που «τρέχουν» είτε τα Windows της Microsoft, είτε της Apple.