Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Αγωγές στον ΕΟΠΥΥ για εξόφληση με τόκο καταθέτουν οι φαρμακοποιοί

Αγωγές στον ΕΟΠΥΥ για εξόφληση με τόκο καταθέτουν οι φαρμακοποιοί Ένα μήνα μετά την προθεσμία, έχουν πληρωθεί μόνο οι μισές συνταγές Οκτωβρίου και καμία του Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου
Αγωγές προς τον ΕΟΠΥΥ, ξεκινούν να καταθέτουν οι τοπικοί σύλλογοι των φαρμακοποιών, διεκδικώντας πλέον και τους τόκους υπερημερίας, που προέρχονται από τη συνεχιζόμενη καθυστέρηση εξόφλησης των οφειλών του Οργανισμού.
Την απόφαση πήραν σήμερα οι πρόεδροι όλων των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων σε......
συνάντηση που έγινε στα γραφεία του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου στην Αθήνα, με πρωτοβουλία της διοίκησης του Π.Φ.Σ. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα προβλήματα του κλάδου, εν όψει και της Γενικής συνέλευσης που θα γίνει αυτό το μήνα, ώστε ο Π.Φ.Σ. να καθορίσει τη στάση του.
Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας, μόνο για τον μήνα Οκτώβριο ανέρχονται σε 235 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με το δεσμευτικό χρονοδιαγράμματος του Οργανισμού, έπρεπε τα χρήματα να έχουν εξοφληθεί έως τις 10 Ιανουαρίου!
Όμως ένα μήνα μετά την προθεσμία, ο ΕΟΠΥΥ έχει πληρώσει μόνο το 53% της οφειλής.
Ταυτόχρονα, εκκρεμούν και οι επιπλέον οφειλές 185 εκατ. ευρώ για το Νοέμβριο και 140 εκατ. ευρώ για το μήνα Δεκέμβριο.
Ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Θόδωρος Αμπατζόγλου μετά τη συνάντηση, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δίνουμε μια καθημερινή μάχη προκειμένου το ελληνικό φαρμακείο να παραμείνει ζωντανό. Οι φαρμακοποιοί με κάθετη πτώση τζίρου, με πολλά προβλήματα πληρωμών, βιώνουν μια δύσκολη κατάσταση. Βρίσκονται όμως πάντα στο πλευρό των ασφαλισμένων».
Διαβάστε επίσης:
Οι φαρμακοποιοί μήνυσαν τον ΕΟΠΥΥ!
Τρόικα και μέσα στον ΕΟΠΥΥ
Απόγνωση από τις ελλείψεις φαρμάκων στα νοσοκομεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου