Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Καρέ καρέ η επίθεση των κουκουλοφόρων στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές [βίντεο]

Καρέ καρέ η επίθεση των κουκουλοφόρων στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές [βίντεο]
Οι κάμερες ασφαλείας στο εργοτάξιο στις Σκουριές Χαλκιδικής κατέγραψαν καρέ καρέ την επίθεση των κουκουλοφόρων. Όπως φαίνεται και στο οπτικό υλικό η επίθεση ήταν πολύ καλά οργανωμένη και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στους φύλακες. Με καραμπίνες, πυρσούς και βόμβες μολότοφ οι δράστες επιτέθηκαν και ......
κατέστρεφαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους. Μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν και τους εργαζόμενους που ήταν στο χώρο. Μάλιστα τους περιέλουσαν με βενζίνη και απείλησαν να τους κάψουν ζωντανούς.
Η εισβολή - Τι κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας από την είσοδο του εργοταξίου
Η κάμερα ασφαλείας δείχνει δύο από τους φύλακες να φεύγουν από το χώρο, καθώς φτάνει το πρώτο κύμα επίθεσης. Στη συνέχεια (02:05'') άγνωστοι εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ και αναμμένους πυρσούς προς το εργοτάξιο, ενώ ένα ακόμα άτομο εμφανίζεται και πυροβολεί με καραμπίνα.
Λίγο αργότερα εμφανίζονται δύο από τους φύλακες του εργοταξίου με τα χέρια ψηλά. Ζητούν από τους κουκουλοφόρους να σταματήσουν την επίθεση. Δείχνουν φοβισμένοι, βλέπουν όμως ότι μάταια προσπαθούν να μεταπείσουν τους κουκουλοφόρους και στη συνέχεια φεύγουν τρέχοντας (03:51'').
Στη συνέχεια (04:52'') δυο άντρες, προφανώς φύλακες που δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την επίθεση, φεύγουν από το σημείο.
Σχεδόν ένα λεπτό αργότερα (05:30'') εμφανίζονται οι κουκουλοφόροι με σακίδια, πυρσούς και βόμβες μολότοφ έτοιμοι για την επίθεση. Στη συνέχεια έρχονται και άλλοι συνεργοί τους οπλισμένοι με καραμπίνες. Σηκώνουν τις μπάρες και ξεκινούν το καταστρεπτικό τους έργο.
Την ώρα που σπάνε και καταστρέφουν έρχεται και το βαρύ πυροβολικό, άντρες όλοι με κουκούλες στο πρόσωπο, οπλισμένοι με καραμπίνες παρέχουν την απαραίτητη προστασία στους συνεργούς τους που καίνε τις εγκαταστάσεις. Στη συνέχεια και αφού έχει ολοκληρωθεί η επίθεση οι κουκουλοφόροι αποχωρούν.
Η επίθεση μέσα από το δάσος – Τι κατέγραψε η δεύτερη κάμερα ασφαλείας
Το οπτικό υλικό από τη δεύτερη κάμερα ασφαλείας δείχνει την περιπολία των ανδρών ασφαλείας των εγκαταστάσεων (0:20''). Στη συνέχεια όμως ξεκινάει η επίθεση των κουκουλοφόρων και τότε έρχεται ο πανικός. Οι πρώτες μολότοφ έχουν πέσει, η φωτιά σε οχήματα, φορτηγά και γραφεία έχει ξεσπάσει και οι άνδρες της ασφάλειας τρέχουν με τους πυροσβεστήρες στα χέρια.
Οι κουκουλοφόροι όμως τους προσεγγίζουν (02:16''). Είναι οπλισμένοι. Ακινητοποιούν έναν από τους φρουρούς. Του κάνουν σωματικό έλεγχο και του αφαιρούν τον ασύρματο.
Ο ίδιος δεν αντιδρά. Στη συνέχεια όμως τον πιάνουν, τον χτυπούν, σηκώνουν μία φλεγόμενη δάδα και απειλούν να τον κάψουν ζωντανό. Στη συνέχεια έρχεται ένας συνάδελφός του και τον βοηθάει να φύγει. Η επίθεση όμως συνεχίζεται (04:31''). Ενας κουκουλοφόρος κρατώντας ρόπαλο σπάει το τζάμι σε ένα από τα γραφεία και στη συνέχεια ρίχνει μολότοφ στο εσωτερικό του και το γραφείο παραδίδεται στις φλόγες.
Εκρήξεις – Φωτιές – Οι κουκουλοφόροι καίνε αυτοκίνητα και γραφεία
Η τρίτη κάμερα κατέγραψε τις εμπρηστικές επιθέσεις των κουκουλοφόρων, οι οποίοι αφού έχουν βάλει φωτιά σε αυτοκίνητα στη συνέχεια κατευθύνονται σε ένα από τα γραφεία και το καταστρέφουν. Οι λάμψεις από τις εκρήξεις και οι φωτιές δεν σταματούν.
Τι κατέγραψε η ερασιτεχνική κάμερα - Ολα παραδόθηκαν στις φλόγες
Μετά την επίθεση των κουκουλοφόρων στο εργοτάξιο στις Σκουριές Χαλκιδικής, ο χώρος θυμίζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Αυτοκίνητα, φορτηγά και εγκαταστάσεις έχουν παραδοθεί στις φλόγες. Οι εργαζόμενοι τρέχουν με πυροσβεστήρες στα χέρια να σώσουν ό,τι μπορούν. Ακούγονται οι κόρνες από τα φλεγόμενα αυτοκίνητα, ενώ μικροεκρήξεις ακούγονται συνεχώς. Οι πυροσβεστήρες αδειάζουν, αλλά οι φωτιές δεν σβήνουν. Ολα έχουν παραδοθεί στις φλόγες.
«Μας πήραν ό,τι είχαμε πάνω μας» ακούγεται να λέει ένας από τους εργαζόμενους.
Ο Δένδιας στις Σκουριές
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, μετέβη σήμερα το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Ο κ. Δένδιας δήλωσε: «Πρώτον, η Ελλάδα είναι ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Δεύτερον, έχουμε όλοι την υποχρέωση να εξασφαλίσουμε τη δυνατότητα ξένων επενδύσεων στη χώρα. Είναι γνωστό ότι αυτή είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο, το δραματικό πρόβλημα της ανεργίας. Ευχαριστώ πολύ».
Μία σύλληψη για την επίθεση στις Σκουριές
Η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν 54χρονο -ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος-, κάτοικο της περιοχής των Μεταλλείων. Με αφορμή τις προσαγωγές, χθες το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Ιερισσού δεκάδες κάτοικοι της περιοχής και διαμαρτυρήθηκαν για τις «τυφλές», όπως υποστήριξαν, προσαγωγές υπόπτων.
ΣΥΡΙΖΑ: Συλλαμβάνουν όσους «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις» κατά των μεταλλείων
Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και την αστυνομία πως συνέλαβαν αθώους πολίτες, επειδή οι φρουροί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός υπέδειξαν ως υπόπτους όσους κατοίκους συμμετείχαν στις διαδηλώσεις.
Συγκεκριμένα η ιστοσελίδα left γράφει με πανομοιότυπες διατυπώσεις, ότι τρεις από τους φύλακες των εγκαταστάσεων της Ελληνικός Χρυσός υποδεικνύουν ως «ηθικούς αυτουργούς» της χθεσινής επίθεσης τρεις ανθρώπους (ένας εκ των οποίων είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ) επειδή «είναι παρόντες σε κάθε διαδήλωση κατά της εταιρείας».
Οπως φαίνεται και στην κατάθεσή του για την προχθεσινή επίθεση, ο υπάλληλος της εταιρείας σπεύδει να υποδείξει ως ηθικούς αυτουργούς τους Αποστόλη Παπαγεωργίου, Λάζαρο Τόσκα (είναι ο 54χρονος που συνελήφθη) και Μαρία Καδόγλου, επειδή «συμμετείχαν σε διαδηλώσεις», «καλούν σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας» και της «μεταλλευτικής δραστηριότητας».
Ωστόσο για απαράδεκτα επεισόδια που δε βοηθούν «το δίκαιο αγώνα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, καταδικάζοντας τα πρωτοφανή επεισόδια και τον εμπρησμό στο εργοτάξιο.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποδοκιμάζει και διαχωρίζει πλήρως τη θέση του από πράξεις που αντικειμενικά υπονομεύουν και συκοφαντούν τους κοινωνικούς αγώνες και δεν συνάδουν με τις αξίες των ανθρώπων που αγωνίζονται για μια αξιοπρεπή ζωή», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

http://www.iefimerida.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου