Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

«Δεν ισχύει η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία εκλογών», δήλωσε ο Παπαδήμος στο υπουργικό








«Δεν ισχύει η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία εκλογών», δήλωσε ο Παπαδήμος στο υπουργικό
Ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης της κυβερνητικής θητείας άφησε εκ νέου σήμερα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στην εναρκτήρια ομιλία του στο υπουργικό συμβούλιο.

Με την έναρξη του υπουργικό, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης πήρε τον λόγο και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, τόνισε:

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσουμε σήμερα αν ...υπάρχει η 19η Φεβρουαρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών. Αν ναί, να προχωρήσουμε ως τότε όπως είμαστε σήμερα και βλέπουμε. Αν όμως δεν υπάρχει, να σχηματιστεί μια "κανονική" κυβέρνηση για να κάνει έργο γιατι ετσι δεν μπορούν να λυθούν τα προβλήματα της χωρας», είπε ο κ. Βορίδης.

Η απάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου ήταν ξεκάθαρη: «Η 19η Φεβρουαρίου- είπε- δεν υπάρχει ως ημερομηνία εκλογών. Θα συναντηθώ τις επόμενες ημέρες με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για να συνενοηθούμε για τα ανοικτα ζητήματα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε από τους υπουργούς προτάσεις για τις επικουρικές συντάξεις και αναφερόμενος στις προτάσεις του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, τις χαρακτήρισε αρχή της συζήτησης για τα σχετικά θέματα.   
  
Πρόσθεσε ότι η αναδιάρθρωση των επικουρικών συντάξεων ήταν στο μνημόνιο και εξειδικεύονται στο μεσοπρόθεσμο, ενώ υποστήριξε ότι το σχετικό νομοσχέδιο θα πρέπει να έχει κατατεθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.   

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Δήμας τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι αναλογιστικές μελέτες και οι λύσεις που μπορούν να υπάρξουν στη βάση αυτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου