Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Πέταξαν το γάντι Λοβέρδος, Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης - Κλειστά χαρτιά κράτησε ο Παπανδρέου







Πέταξαν το γάντι Λοβέρδος, Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης - Κλειστά χαρτιά κράτησε ο Παπανδρέου
Ο Γιώργος Παπανδρέου κράτησε, κλειστά τα χαρτιά του κατά την ομιλία του στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να αναφερθεί στην... ταμπακιέρα της ηγεσίας και της επόμενης μέρας στο κόμμα. Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης και Μίχας ζήτησαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να κινήσει τις διαδικασίες για αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος. Μάλιστα ο Βενιζέλος έθεσε ως χρονικό όριο την... 15η Ιανουαρίου.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε ανάλυση για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για τα πεπραγμένα και τα λάθη της διακυβέρνησής του, χωρίς, όμως  να πει κουβέντα για τα ζητήματα στο ΠΑΣΟΚ, παραπέμποντας σε νέα συνεδρίαση το 2012.
Όμως, από την άλλη πλευρά, τέσσερα ήταν τα στελέχη -μέχρι στιγμής- που πέταξαν το γάντι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας του να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για την αλλαγή στην ηγεσία του Κινήματος. Τα στελέχη είναι -μέχρι στιγμής, πάντα- οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Γιάννης Μίχας.

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε κατά τη διάρκεια του λόγου του ότι «θα πράξω το καθήκον μου», με τον Ανδρέα Λοβέρδο να σχολιάζει στην ομιλία του, ρωτώντας τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Ποιο απ' όλα»;

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος, στην ομιλία του, ζήτησε από τον κ. Παπανδρέου να υπάρξουν αλλαγές άμεσα, έως τις 15 Ιανουαρίου.

O Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε  την ολόθερμη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου με στόχο την πλήρη υλοποίηση των δεσμεύσεων της χώρας, τονίζοντας την ανάγκη παρουσίασης  από την πλευρά  του Γ. Παπανδρέου και του Πολιτικού συμβουλίου ενός οδικού χάρτη που θα οδηγήσει το κίνημα σε απολογισμό, ανασύνταξη και εκλογή ηγεσίας και οργάνων με προσήλωση στις καταστατικές διαδικασίες πριν τις εθνικές εκλογές.

Στην εισήγησή του ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Καρχιμάκης είπε μεταξύ άλλων ότι «στα δύο αυτά χρόνια υπήρξαν λάθη, παραλείψεις, πράγματα που έπρεπε να γίνουν και δεν έγιναν, πράγματα που έγιναν και δεν έπρεπε να γίνουν».

«Αν μπούμε στη λογική του διαγωνισμού για το ποιος θα κάνει το καλύτερο αυτομαστίγωμα,τότε πολύ φοβάμαι ότι θα χάσουμε την ουσία» τόνισε, προσθέτοντας ότι «για πρώτη φορά υπήρξε ξεκάθαρο το μήνυμα της πολιτικής μας βούλησης ότι η διαφθορά, και η ατιμωρησία, αντιμετωπίζονται αποφασιστικά».

«Αλλά οφείλουμε να προχωρήσουμε και στο επόμενο βήμα. Στο ονοματεπώνυμο των συμφερόντων που θέτουν τις επιδιώξεις τους, πάνω από τα συμφέροντα της χώρας και των πολιτών. Στην απέναντι όχθη είμαστε και με τις λογικές που προωθούν την κυριαρχία των  αγορών έναντι των πάντων. Έναντι ακόμη και των εκλεγμένων κυβερνήσεων» είπε ο κ. Καρχιμάκης. «Το επόμενο διάστημα, όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου καλούμαστε να δώσουμε εξετάσεις» κατέληξε ο κ. Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

«Το επόμενο βήμα εκτός από τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου πρέπει να είναι η έναρξη των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου, του τακτικού μας συνεδρίου με εκλογή νέων οργάνων και κυρίως η επαναχάραξη της ταυτότητας του Κινήματός μας. Η συζήτηση λοιπόν για το αύριο πρέπει να είναι θεμελιακή και να διεξαχθεί ενώπιον των πολιτών» είπε ο κ. Μίχας. «Κλειδί για όλα αυτά είναι η στάση του ίδιου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αν θα είναι υποψήφιος ή αν θα εγγυηθεί αυτή την πορεία μαζί με τα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος» πρόσθεσε.
Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους πέραν των μελών του κομματικού οργάνου, συμμετέχουν και οι υπουργοί της κυβέρνησης προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, καθώς και άλλα στελέχη του Κινήματος.

 Όπως ανέφεραν νωρίτερα, ανεπίσημες πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης ήταν πιθανό να μην δώσει το παρών στη συνεδρίαση καθώς έχει πολλάκις τονίσει την αντίθεσή του στην πολιτική Παπανδρέου. Ωστόσο, ο υπουργός Ανάπτυξης πέρασε τελικά την πόρτα της Ιπποκράτους και συμμετέχει κανονικά στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ διακρίναμε, κατά σειρά προσέλευσης, τους Βασίλη Έξαρχο, Νίκο Σηφουνάκη, Χρήστο Πρωτόπαπα, Πάνο Μπεγλίτη, Πέτρο Ευθυμίου, Μαριλένα Κοππά, Φίλιππο Σαχινίδη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Μανώλη Μπετενιώτη, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Γιάννη Μαγκριώτη, Χρήστο Παπουτσή, Θεόδωρο Πάγκαλο, Κώστα Πανταζή, Φώφη Γεννηματά, Χάρη Καστανίδη, Φίλιππο Πετσάλνικο, Άννα Διαμαντοπούλου, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, Δημήτρη Ρέππα, Ανδρέα Λοβέρδο, Απόστολο Κακλαμάνη, Παντελή Οικονόμου, Γιώργο Κουτρουμάνη, Έφη Χαλάτση, Γιώργο Παναγιωτακόπουλο, Συλβάνα Ράπτη, Σωκράτη Ξυνίδη, Πάρη Κουκουλόπουλο, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, Νίκο Σαλαγιάννη, Τόνια Αντωνίου, Κώστα Σκανδαλίδη, Κώστα Ασκούνη, και Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Ραγκούσης θα προσέλθει αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου