Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟ ΒΑΘΜΟ ΣΕ ΒΑΘΜΟ

Με καινούργια κριτήρια τώρα οι προαγωγές  Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό, που διενεργείται από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο μία φορά τον χρόνο, λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση του υπαλλήλου στο πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης και συγκεκριμένα:

Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό, που διενεργείται από το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο μία φορά τον χρόνο, λαμβάνεται υπόψη η αξιολόγηση του υπαλλήλου στο.....
πλαίσιο του συστήματος αξιολόγησης και συγκεκριμένα:
  • η απόδοσή του που μετράται με βάση τον βαθμό επιτυχούς ή μη υλοποίησης της στοχοθεσίας και
  • οι διοικητικές ικανότητές του και η συμπεριφορά στην υπηρεσία,
  • το ανώτατο ποσοστό, επί τοις εκατό, προαγωγής στον επόμενο βαθμό, των κρινόμενων υπαλλήλων.
  • ο προβλεπόμενος ελάχιστος χρόνος παραμονής στον βαθμό, όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
Ο χρόνος κατά τον οποίο ο υπάλληλος δεν εξελίσσεται μισθολογικά, διότι δεν πέτυχε την υλοποίηση της προβλεπόμενης στοχοθεσίας σε ποσοστό τουλάχιστον 50% για δύο συνεχή χρόνια, δεν συνυπολογίζεται για τον υπολογισμό του ελάχιστου χρόνου παραμονής στον βαθμό.
  • Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό, η απόδοση του κρινόμενου υπαλλήλου λαμβάνεται υπόψη σε ποσοστό 70% τουλάχιστον επί του συνόλου, που αφορά τα λοιπά κριτήρια αξιολόγησης των ουσιαστικών και άλλων προσόντων, όπως ορίζονται ειδικότερα από το σύστημα αξιολόγησης. Προκειμένου για την προαγωγή από τον Βαθμό Β στον Βαθμό Α το ποσοστό αυτό είναι 80% τουλάχιστον.
Κατάταξη σε βαθμούς
Οι υπάλληλοι, που υπηρετούν κατά την έναρξη της ισχύος του παρόντος, κατατάσσονται αυτοδικαίως στους βαθμούς της κατηγορίας που υπηρετούν, με βάση τον συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 2 και 3 του άρθρου 98 του Υ.Κ. και τον χρόνο προϋπηρεσίας στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα που έχει αναγνωριστεί για τη βαθμολογική ή τη μισθολογική κατάταξη και εξέλιξη του υπαλλήλου,
Διευκρίνιση: Από την έναρξη ισχύος του νόμου για το νέο μισθολόγιο, οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη υπολογίζονται επί των
Διευκρίνιση: Από την έναρξη ισχύος του νόμου για το νέο μισθολόγιο, οι αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές για κύρια σύνταξη, επικουρική ασφάλιση, πρόνοια και υγειονομική περίθαλψη υπολογίζονται επί των συντάξιμων αποδοχών του παλιού μισθολογίου, σύμφωνα με την παρ. 2γ του άρθρου 1 λαμβανομένων υπόψη των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 38 του ν. 3986/2011, περί αναστολής των μισθολογικών ωριμάνσεων από 1-7-2011.

ΠΗΓΗ: ΔΟΕ
(καλύπτονται επομένως και οι έχοντες προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση) ως εξής:
α) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι τρία (3) έτη, στον Βαθμό ΣΤ,
β) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι εννέα (9) έτη, στον Βαθμό Ε,
γ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι δεκαπέντε (15), στον Βαθμό Δ,
δ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι είκοσι ένα (21) έτη, στον Βαθμό Γ,
ε) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας περισσότερο από είκοσι ένα (21) έτη, στον Βαθμό Β.
Για την κατάταξη των υπαλλήλων που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα, αφαιρούνται από τον απαιτούμενο χρόνο για την τελική κατάταξη έξι (6) έτη και για τους κατόχους μεταπτυχιακού τίτλου αφαιρούνται δύο (2) έτη.
Μισθολογικά κλιμάκια
Οι υπάλληλοι που εντάσσονται στους νέους βαθμούς λαμβάνουν τον βασικό μισθό του βαθμού αυτού, ενώ οι υπάλληλοι με πλεονάζοντα χρόνο στον ίδιο βαθμό εξελίσσονται στα μισθολογικά κλιμάκια του βαθμού αυτού.
Οι εκπαιδευτικοί που κατέχουν διδακτορικό ή μεταπτυχιακό δίπλωμα τον χρόνο που πλεονάζει μετά την κατάταξη, θα τον πάρουν σε Μ.Κ. π.χ. εκπαιδευτικός με διδακτορικό δίπλωμα και 25 έτη υπηρεσίας θα καταταγεί στον Β Βαθμό και στο 3ο Μ.Κ. του βαθμού.
Οι περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης και οι Διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που υπηρετούν κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου κατατάσσονται στον Βαθμό Α, εφόσον έχουν τον απαιτούμενο χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας για την κατάταξη στον βαθμό αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου