Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Θησαυρίζει το κύκλωμα παράνομης «εισαγωγής» λαθρομεταναστών....Με το κόλπο της επανένωσης

Αλλοδαποί, που συνήθως διατηρούν κάποιο κατάστημα, εμφανίζουν ετήσιο τζίρο λίγο πάνω από 12.000 ευρώ. Με βάση το εισόδημα αυτό, μπορούν να προσκαλέσουν για μόνιμη διαμονή στην Ελλάδα ως συγγενείς τους μέχρι και 15 άτομα! Η κομπίνα αυτή έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και τα μέλη του κυκλώματος κυριολεκτικά θησαυρίζουν αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, εισπράττουν για κάθε άτομο που έρχεται νόμιμα στη χώρα μας μέχρι και 2.000 ευρώ. Ο τομεάρχης Εμπορίου Γιώργος Βλάχος, που μαζί με τον υπεύθυνο Πολιτικής Ευθύνης Προστασίας του Πολίτη Θανάση Νάκο και τον.....
αρμόδιο για θέματα Δικαιοσύνης Κωνσταντίνο Τζαβάρα ήταν οι κύριοι εισηγητές της σύσκεψης που είχε θέμα την ασφάλεια του Πολίτη, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός. Όπως κατήγγειλε, υπάρχουν μαγαζιά μεταναστών στα οποία δεν μπαίνει άνθρωπος όλη μέρα και εντούτοις εμφανίζουν έσοδα. Σύμφωνα με τον κ. Βλάχο, χτυπάνε στην ταμειακή με άδειο το κατάστημά τους 30-35 ευρώ την ημέρα, ώστε να καλύψουν το ποσόν που χρειάζεται για τη μετάκληση. Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη διαδρομή που κάνουν τα κοντέινερ με τα είδη παρεμπορίου που έχουν κατακλύσει τη χώρα μας και στερούν από την εθνική οικονομία, μόνο από φόρους, πάνω από 5 δισ. ευρώ ετησίως. Από την πλευρά των μελών των διοικητικών συμβουλίων των τοπικών οργανώσεων της ΝΔ, αλλά και των δημοτικών και διαμερισματικών συμβούλων που παραβρέθηκαν στη σύσκεψη, τέθηκε σε δραματικούς τόνους το θέμα της αυξανόμενης εγκληματικότητας των λαθρομεταναστών. Ο κ. Νάκος συνέδεσε ευθέως την έξαρση της παραβατικότητας με τους αλλογενείς. Χαρακτηριστικά είπε ότι «η αδυναμία ελέγχου και καταπολέμησης της λαθρομετανάστευσης έχει οδηγήσει μόνο την τελευταία πενταετία να αυξηθούν τα κρούσματα ένοπλων ληστειών κατά 167%, των κλοπών-διαρρήξεων κατά 96%, των εκβιασμών κατά 127% και των ανθρωποκτονιών κατά 52%».

Αναφερόμενος στην είσοδο τριτοκοσμικών από τα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας, τόνισε ότι το 2011 αυξήθηκε η λαθρομετανάστευση μέσω του Έβρου κατά τουλάχιστον 500% σε σχέση με το 2009. Βέβαιο, όπως τόνισε και ο κ. Νάκος, είναι ότι θα καταργηθεί ο νόμος Ραγκούση που προσελκύει «άτομα απ' όλες τις φυλές του κόσμου στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου