Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ: Καταφθάνει η τετραπλή έκτακτη εισφορά








ΤHN πρώτη δόση της τετραπλής έκτακτης εισφοράς –στα εισοδήματα και τα ακίνητα– θα κληθούν να πληρώσουν 212.000 φορολογούμενοι που θα λάβουν μέσα στις επόμενες ημέρες το «πολυεκκαθαριστικό» από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Yπουργείου Οικονομικών.

Με στόχο να εισπραχτούν στην καλύτερη περίπτωση 137,5 εκατ. ευρώ, η ΓΓΠΣ στέλνει τα ειδοποιητήρια σε όσους έλαβαν.....
πρόσφατα την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος του 2010 για να καταβάλουν την τετραπλή εισφορά: το τέλος επιτηδεύματος και την έκτακτη εισφορά στις αντικειμενικές δαπάνες διαβίωσης (Ι.Χ. αυτοκίνητα άνω των 1.929 κ.εκ., σκάφη αναψυχής και πισίνες). Παράλληλα στέλνονται και τα ειδοποιητήρια σε όσους υποχρεούνται στην καταβολή της 4ης δόσης  ανεβάζοντας τον πήχη των αναμενόμενων εσόδων ίσως και πάνω από τα 200 εκατ. ευρώ.

Η εφορία αποστέλλει ακόμη σημειώματα με την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος του 2010. Υπολογίζεται ότι τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο τα χρεωστικά σημειώματα ανέρχονται σε 200.000 περίπου και η πληρωμή του φόρου θα πρέπει να γίνει εφάπαξ. Oσοι λάβουν πιστωτικά σημειώματα και εφόσον η επιστροφή φόρου ξεπερνά τα 1.500 ευρώ θα κληθούν από την εφορία για έλεγχο των αποδείξεων που συγκέντρωσαν το 2011. Σε περιπτώσεις επιστροφής φόρου ο φορολογούμενος μπορεί να διεκδικήσει συμψηφισμό με τις έκτακτες εισφορές, εφόσον το επιθυμεί, ενώ από το Yπουργείο Oικονομικών εξηγούν ότι δεν υπάρχει αυτόματη διαδικασία συμψηφισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου