Σε εξίσωση με πολλές παραμέτρους, άλλες που αφορούν τους ρυθμούς υλοποίησης του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI) και διαμόρφωσης της νέας δανειακής σύμβασης και άλλες που άπτονται των επιδιώξεων των πολιτικών κομμάτων, αναδεικνύεται ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.
Για τους περισσότερους, ακόμη και στο κόμμα ......
της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η 19η Φεβρουαρίου 2012 που είχε συμφωνηθεί στη συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τους επιτελείς του κ. Αντώνη Σαμαρά δεν αποτελεί, πλέον, ούτε καν ενδεικτική ημερομηνία. Ο κ. Σαμαράς, γνωρίζοντας πλέον και από πρώτο χέρι τις απαιτήσεις της τρόικας, αλλά και τους ρυθμούς με τους οποίους διεξάγεται η διαπραγμάτευση για το PSI, έσπευσε εδώ και δύο εβδομάδες να διαμηνύσει πως «δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο».
Αλλα στελέχη, όπως προ ημερών, ο γραμματέας Προγράμματος Ευρ. Στυλιανίδης περιέγραψε δημοσίως ως πιθανότερο χρόνο εκλογών τα τέλη Μαρτίου, ενώ πολλοί περισσότεροι βουλευτές, στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, τοποθετούν πλέον τις κάλπες εντός του Απριλίου.
Δεδομένου ότι η 15η Απριλίου εορτάζεται το Πάσχα, οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι η Πρωταπριλιά (σ.σ. με όποιον περίεργο συνειρμό προκαλεί...), η 8η Απριλίου που όμως είναι Κυριακή των Βαΐων και, συνεπώς, θα αναγκάσει την κυβέρνηση να ορκισθεί εντός της Μεγάλης Εβδομάδας και να αρχίσει τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων αμέσως μετά το Πάσχα. Σε διαφορετική περίπτωση, απομένουν οι δύο τελευταίες Κυριακές του μήνα (σ.σ. που μοιάζουν και οι πλέον πιθανές), αυτές στις 22 και τις 29 Απριλίου αντίστοιχα.
Η επιλογή του Απριλίου μοιάζει να «επιβάλλεται» και από τις αναμενόμενες, πάντοτε με τα μέχρι τούδε δεδομένα, εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου