Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπανδρέου συγκαλεί τα όργανα του ΠΑΣΟΚ...

Τα κεντρικά όργανα του ΠΑΣΟΚ, το πολιτικό και το εθνικό συμβούλιο, προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να συγκαλέσει την επόμενη εβδομάδα ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να αποσαφηνίσει, πλήρως – πιθανότατα - ή έστω μερικώς τις προθέσεις του για το θέμα της ηγεσίας. Ο κ. Παπανδρέου έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να απαντήσει στην πίεση, που δέχεται σχεδόν από το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα και, ανεξάρτητα από τις..... τελικές του επιδιώξεις, να περιγράψει τις επόμενες κινήσεις του κόμματος.

Έτσι κι αλλιώς η θητεία του έχει λήξει εδώ και ένα μήνα σχεδόν και άρα, είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο το πρόβλημα της ηγεσίας είναι αναγκαίο να τεθεί και να λυθεί το συντομότερο δυνατό.

Οι πληροφορίες σχετικές με τις προθέσεις του είναι ακόμη ασαφείς και αντικρουόμενες, με έναν κύκλο πιστών στελεχών του να υποστηρίζουν σθεναρά την παραμονή του, παρότι ο ίδιος φαίνεται προβληματισμένος από τις επιθέσεις των δελφίνων και το βαρύ κλίμα στην ευρύτερη κοινωνία για το πρόσωπό του. «Παπανδρεϊκά» στελέχη υπογραμμίζουν ότι η παρουσία του πρώην πρωθυπουργού στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εγγυάται την ενότητα του κόμματος και εκτιμούν ότι κανείς δεν μπορεί να συγκρουστεί ευθέως μαζί του. Μάλιστα προκαλούν όσους θέλουν να φύγουν από το ΠΑΣΟΚ για να κάνουν νέο κόμμα, να αποχωρήσουν, ώστε να αποδειχθεί ότι υπήρχε υπονόμευση του κ. Παπανδρέου από πριν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Εάν πάντως περάσει αυτή η γραμμή, η εκτίμηση έμπειρων παραγόντων του Κινήματος είναι ότι θα ξεσπάσει μία άνευ προηγουμένου σύγκρουση, με οδυνηρές συνέπειες.

Υπό αυτό το πρίσμα δεν αποκλείεται να υπάρξουν ελιγμοί από τον κ. Παπανδρέου, με στόχο να κερδίσει χρόνο και επίσης να διατηρήσει ένα ισχυρό ρόλο, πιθανόν στο πλαίσιο ενός μεταβατικού ηγετικού σχήματος, που δεν θα είναι μονοπρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου