Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ: Οι επίορκοι του Ιπποκράτειου επιστρέφουν τρία εκατ. ευρώ στο Δημόσιο

Τρία εκατομμύρια ευρώ κόστισε στο ΕΣΥ η λειτουργία  του… «παραμάγαζου» με ιατρικά υλικά που είχαν στήσει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης γιατροί της Ορθοπεδικής και της Νευροχειρουργικής Κλινικής. Το ποσό καλούνται τώρα να επιστρέψουν από την τσέπη τους οι υπαίτιοι, καθώς ολοκληρώθηκε ο καταλογισμός από.... τους Οικονομικούς Επιθεωρητές.

Το Πρώτο Θέμα στο φύλλο της 21ης Νοεμβρίου 2011 είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά του τα «τρωκτικά» του Ιπποκράτειου και την τακτική που ακολουθούσαν. Σύμφωνα με το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας, επί σειρά ετών οι γιατροί προμηθεύονταν υλικά για τη διενέργεια ιατρικών επεμβάσεων προσωπικά από «φίλους» τους προμηθευτές παρακάμπτοντας τις διαδικασίες και τους φορείς που είχε ορίσει το νοσοκομείο κατόπιν διαγωνισμών και συμβάσεων. Καθένας από τους 14 γιατρούς των δύο κλινικών, συνεπικουρούμενοι από διοικητικά και οικονομικά στελέχη του Ιπποκράτειου, προχωρούσε σε παραγγελίες κατά το δοκούν, και μάλιστα τηλεφωνικώς, χωρίς να λαμβάνει ουδόλως υπόψη του ούτε τις τιμές ούτε τις ιατρικές ενδείξεις γι’ αυτά.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο υπουργός  Υγείας, η σκανδαλώδης αυτή υπόθεση, που σημειωτέον είχε παραμείνει επί μακρόν για αδιευκρίνιστους λόγους στα συρτάρια του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, κλείνει πλέον τελειωτικά με την επιστροφή των ποσών που «χρεώθηκαν» παρανόμως στο ΕΣΥ δήθεν για την προμήθεια ορθοπεδικών και νευροχειρουργικών υλικών από εκείνους που αφειδώς τα παράγγελναν.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, ήδη μέρος της αδικαιολόγητης δαπάνης, περί του 1 εκατ. ευρώ, έχει επιστραφεί στα ταμεία του νοσοκομείου από τις εταιρείες ορθοπεδικού υλικού, οι οποίες εμπλέκονταν στην υπόθεση. Τα άλλα 2 εκατ. θα καταλογιστούν μέσω της εφορίας στους γιατρούς. Μάλιστα, ο υπουργός επισήμανε ότι ένας εκ των υπαιτίων γιατρών που είχε πλέον συνταξιοδοτηθεί προοριζόταν για επιθεωρητής υγείας (!) αλλά με εντολή του κ. Λοβέρδου τέθηκε εκτός διαδικασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου