Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Αυθαίρετο και ...κατεδαφιστέο το παλάτι του Λάκη Γαβαλά στη Παιανία...


Φρίξος Δρακοντίδης
Αυθαίρετο και κατεδαφιστέο κρίθηκε το «παλάτι» του Mr Lak από την πολεοδομία Μαρκοπούλου. Ο βασιλιάς του lifestyle καλείται τώρα εκτός από τις νομικές του εκκρεμότητες να πληρώσει και ένα μεγάλο χρηματικό πρόστιμο που του...
υπεβλήθη. Κόστισε 17.450.000 ευρώ και χτίστηκε σε επιφάνεια 23.000 τ.μ. Το...
«παλάτι» του εμπόρου προϊόντων ένδυσης κ. Λάκη Γαβαλά, συνολικού εμβαδού 8.000 τ.μ κρίθηκε αυθαίρετο και κατεδαφιστέο από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου που έχει επιβάλει στην εταιρία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε χρηματικό πρόστιμο ύψους 325.000 ευρώ.

Όταν χτιζόταν οι διθυραμβικές αναφορές μέσω των μμε σχεδόν εξυμνούσαν την επιχειρηματική δραστηριότητα του αυτοαποκαλούμενου αρχηγού του lifestyle στην Ελλάδα, ο οποίος οραματιζόταν την δημιουργία ενός νέου μοντέρνου και λειτουργικού κτηρίου για τη στέγαση των δραστηριοτήτων του. Ήταν η εποχή όπου ο κ. Λάκης Γαβαλάς προβαλλόταν ως επιχειρηματίας – πρότυπο στο χώρο της μόδας και όχι μόνο.

Το εν λόγω κτίριο σχεδιάστηκε με καινοτομίες στον αρχιτεκτονική του γραμμή και την ανάπτυξη των εσωτερικών του χώρων ώστε να δημιουργήσει, όπως υποστήριζε ο ίδιος, όλες τις προϋποθέσεις για την προώθηση της νεανικής εταιρικής εικόνας και την εξέλιξη της μάρκας .LAK που είχε δημιουργήσει.

Ένα κτήριο ιδιαίτερης τεχνικής, όπως αναφερόταν στο site της κατασκευάστριας τεχνικής εταιρίας, με μεταλλικό σκελετό, που θα περιλάμβανε showroom, αποθήκες, γραφεία, εστιατόρια και υποστηρικτικούς χώρους.

Σε μια περιοχή (37,5 χλμ Αττικής Οδού, Παιανία) όπου οι όροι δόμησης επιτρέπουν μόνο την δημιουργία αποθηκών η ευρηματικότητα και η έμπνευση του mr Lak, κατάφεραν να την μετατρέψουν σε ένα πρότυπο κέντρο μόδας με ζηλευτή αρχιτεκτονική σχεδίαση.

Φαίνεται όμως πως λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο. Στην παρούσα περίπτωση χωρίς την άδεια της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, κλιμάκιο της οποίας έπειτα από σειρά αυτοψιών διαπίστωσε ότι τα μόνα νόμιμα στο χώρο ήταν τα …δέντρα.

Σε μια από τις εκθέσεις αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, οι υπάλληλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα διαπιστώνοντας τις ακόλουθες παρανομίες: Αλλαγή χρήσεων τμημάτων των κτιρίων από αποθήκες σε γραφεία, χώρους σχεδιαστηρίων, τουαλέτες, εστιατόρια, χώρους υπολογιστών και από γραφεία σε εργαστήρια ραπτικής, χώρους με χρήση καπνιστηρίων, εξωτερικά φυλάκια, ψευδοροφές, ασφαλτόστρωση οικοπέδων για χρήση πάρκινγκ και άλλα πολλά.

Όπως αναφέρεται παρακάτω στο έγγραφο της Πολεοδομίας, « ύστερα από τα παραπάνω η οικοδομή κρίνεται κατεδαφιστέα και τα πρόστιμα που αναφέρονται καθίστανται οριστικά εκτός αν ο ιδιοκτήτης ή ο κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλει ένσταση κατ’ αυτής».

Πράγματι η εταιρία ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε μέσω των νομικών της εκπροσώπων κατέθεσε ένσταση κατά της επίμαχης εκθέσεως αυτοψίας της Πολεοδομίας Μαρκοπούλου, η οποία ωστόσο απορρίφθηκε, όπως αναφέρει στο protothema.gr, ο διευθυντής της υπηρεσίας κ. Ιωάννης Ραζής.

Μετά μάλιστα τα δυσάρεστα γεγονότα με την πτώχευση της εταιρίας του κ. Γαβαλά αλλά και την πρόσφατη σύλληψη του για χρέη προς το Δημόσιο, ο επιχειρηματίας ευελπιστούσε ότι θα βρισκόταν άμεσα αγοραστής για το εν λόγω ακίνητο το οποίο φέρεται να κοστολογεί στα 40.000.000 ευρώ. Χρήματα τα οποία θα χρησίμευαν ώστε να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες του αλλά και να προχωρήσει στο επόμενο επαγγελματικό του εγχείρημα.

Το γεγονός, ωστόσο, ότι όλες οι παραπάνω κτιριακές εγκαταστάσεις κρίθηκαν αυθαίρετες ψαλίδισαν τις όποιες ελπίδες του για να τις πουλήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες οι παρανομίες που εντοπίστηκαν από την Πολεοδομία Μαρκοπούλου αποτέλεσαν ανασταλτικό παράγοντα στο ενδιαφέρον που έδειξε η εταιρία Ιντεραμέρικαν προκειμένου να τις νοικιάσει έπειτα από ενδιαφέρον που έδειξε.

Συμβολική διαμαρτυρία

Την ίδια στιγμή που ο κ. Γαβαλάς καλείται να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν ανακύψει με αφορμή την πτώχευση της εταιρίας του και φυσικά τις νομικές εκκρεμότητες του λόγω οφειλών του στο Δημόσιο, ένας ακόμα πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί στους ήδη υπάρχοντες. Ο λόγος για τους αλλοδαπούς κατασκευαστές των ρούχων του ( σειρά LAK), οι οποίοι εδώ και ένα μήνα περίπου διεκδικούν δεδουλευμένα μιας ολόκληρης χρονιάς.

Σύμφωνα με τον Σύρο ιδιοκτήτη μικρής βιοτεχνίας στο Περιστέρι, ο κ. Λάκης Γαβαλάς χρωστάει τόσο στον ίδιο όσο και στους υπαλλήλους του το ποσό των 150.000 ευρώ για την δημιουργία της σειράς Lak καλοκαίρι –χειμώνας 2011.

Την προηγούμενη μάλιστα βδομάδα συγκεντρώθηκαν έξω από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της ΛΑΚΗΣ ΓΑΒΑΛΑΣ Α.Ε στην Παιανία και διαδήλωσαν με συμβολικό τρόπο ξαπλώνοντας στο έδαφος με τέτοιο τρόπο ώστε να σχηματίζεται ως ένδειξη διαμαρτυρίας η επωνυμία LAK, ενώ έκαψαν ταμπελάκια και σακούλες της ίδιας φίρμας.



« Δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε τα χρήματα μας. Μας οδήγησε στην οικονομική μας καταστροφή και πήρε στο λαιμό του δεκάδες οικογένειες» δήλωσε στο protothema.gr ο ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας κ. Αμπτελγάνι Αλμάνλα ή Κώστας όπως είναι γνωστός στο χώρο της ένδυσης....
Πρώτο Θέμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου