Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Εφραίμ: Προφυλακιστέος....με πολλούς υποστηρικτές...

Πλήθος υποστηρικτών του Εφραίμ έξω απο το Εφετείο.......Σε άλλο κελί, των φυλακών Κορυδαλλού αυτή τη φορά, θα κρατείται από σήμερα, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Ο ηγούμενος αναχώρησε με σκάφος από το Αγιο Όρος για το λιμάνι της Ουρανούπολης από όπου τον παρέλαβαν αστυνομικοί κι εν συνεχεία ξεκίνησαν οδικώς για την Αθήνα. Νωρίτερα, οι γιατροί που τον παρακολουθούσαν όσο ήταν κλινήρης - αλλά φρουρούμενος - στο κελί του έκριναν πως η κατάσταση της υγείας του επιτρέπει τη μεταφορά του.

Στο μεταξύ, σε συνεδρίαση της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, αποφασίστηκε η αποστολή, στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου, επιστολής συμπαράστασης στον ηγούμενο Εφραίμ, όπως και η σύνταξη.... επιστολής προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε με την παράκληση να επανεξετασθεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την προφυλάκιση του ηγουμένου.

Τέλος, με τρίτη επιστολή τους στο υπουργείο εξωτερικών θα εκφράσουν τη δυσφορία της αγιορείτικης ηγεσίας για την μη τήρηση, όπως υποστηρίζουν, των διαδικασιών που προβλέπει ο καταστατικός χάρτης στη διαδικασία εξέτασης του ηγουμένου από τον εισαγγελέα και τους αστυνομικούς που τον συνόδευαν καθώς απαιτείτο η παρουσία εκπροσώπου της Ιεράς Επιστασίας.

Εν τω μεταξύ, η Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος ξεκαθάρισε ότι το ποινικο - νομικό μας σύστημα δεν κάνει διακρίσεις ανάλογα με την κοινωνική ιδιότητα, το θρήσκευμα ή την εθνική προέλευση κάθε διωκομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου