Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΙΔΕΙΑ-ΞΕΦΤΙΛΑ...: ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ, ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ...ΣΤΟ "ΨΥΓΕΙΟ" ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ....

 
Ούτε λεφτά για  να πληρώσουν το πετρέλαιο για  τη θέρμανση δεν έχουν τα σχολεία  με αποτέλεσμα να εμποδίζεται το διδακτικό έργο, όπως κατήγγειλε σε συνέντευξη τύπου εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ.

Μάλιστα την τραγική  αυτή κατάσταση επιβεβαιώνει και  η υφυπουργός Παιδείας, κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου  η οποία απέστειλε επείγουσα  επιστολή στο υπουργείο ......Εσωτερικών ζητώντας να παρέμβει προκειμένου οι δήμοι να κινήσουν τη διαδικασία για την αποστολή πετρελαίου στα σχολεία.

Οι καθηγητές επεσήμαναν ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί  τις επόμενες ημέρες περιγράφοντας  ένα «παγωμένο» σχολείο και χωρίς  το σύνολο των βιβλίων τα οποία  ούτε τα Χριστούγεννα δεν θα φτάσουν.

Οι καθηγητές απειλούν με απεργία διαρκείας μπροστά  στο ενδεχόμενο ένταξης του κλάδου στο καθεστώς εφεδρείας.

Οι εκπαιδευτικοί  επεσήμαιναν ότι μπορεί για φέτος  να ξεκαθαρίστηκε ότι δεν θα ενταχθούν  στην εφεδρεία, ωστόσο, εκφράζουν φόβους ότι αυτό μπορεί να γίνει από το «παράθυρο» την ερχόμενη χρονιά.

Η ΟΛΜΕ υποστήριξε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να τεθούν καθηγητές σε εφεδρεία μέσω της κατάργησης προγραμμάτων όπως αυτό της προσθετής διδακτικής στήριξης.

Για τον λόγο αυτό, ο κλάδος θα ξεκινήσει γενικές  συνελεύσεις προκειμένου να συζητηθεί  η πρόταση για απεργία διαρκείας.

Απάντηση για ΟΟΣΑ

Επίσης, αναφερόμενοι σε έκθεση που δημοσιοποιήθηκε το καλοκαίρι σύμφωνα με την οποία  οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται λίγες ώρες , οι καθηγητές χαρακτήρισαν «μύθο» τα περί μειωμένων ωρών εργασίας υπογραμμίζοντας ότι είναι σκληρά εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου