Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Διευθυντής τράπεζας πρωταγωνιστής σε απάτη με 2.000 θύματα

Στα ίχνη απάτης-μαμούθ ύψους 30-40 εκατομμυρίων ευρώ με τουλάχιστον 2.000 θύματα βρίσκεται το Τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και οι δικαστικές αρχές. Πρωταγωνιστής της μεγάλης αυτής υπόθεσης θεωρείται 50χρονος διευθυντής τραπεζικού καταστήματος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος φέρεται να έχει εκδώσει και να έχει παραδώσει περί τις 2.000 επιταγές σε ......περίπου 7-8 άτομα που ζουν στο Ζεφύρι και στο Μενίδι, ορισμένοι από τους οποίους είναι αθίγγανοι.

Όπως ανέφερε στο «Βήμα» δικαστικός λειτουργός, «η παράδοση των μπλοκ επιταγών έγινε χωρίς τήρηση οποιουδήποτε παραστατικού το οποίο να αφορούσε την οικονομική φερεγγυότητα και τις επαγγελματικές ενασχολήσεις των παραληπτών. Σχεδόν όλοι ήσαν άνεργοι». Όπως προέκυψε από την έρευνα, υπήρξε αθίγγανος που δεν είχε εργασθεί ούτε μία ημέρα και έλαβε στο χέρι του 7.000 λευκές επιταγές.

Το «κόλπο» είχε στηθεί. Αφού πήραν στα χέρια τους τις επιταγές, στη συνέχεια οι πολίτες από το Ζεφύρι και το Μενίδι προχωρούσαν στην αγορά ΙΧ οχημάτων, φορτηγών αλλά και διαφόρων προϊόντων από δεκάδες ανυποψίαστους εμπόρους πληρώνοντας το αντίτιμο με επιταγές χωρίς κανένα αντίκρισμα.

Ο διευθυντής της τράπεζας μάλιστα είχε και έναν δεύτερο ρόλο. Σε όποιον επιχειρηματία - συναλλασσόμενο με τους αναφερόμενους Αθίγγανους - επικοινωνούσε μαζί του τού έδινε διαβεβαιώσεις για την «άριστη οικονομική μαρτυρία» των συνεργών του. Και η απάτη έτσι διευρυνόταν.

Ωστόσο οι δικαστικοί λειτουργοί και οι αστυνομικοί επεξέτειναν την έρευνά τους καθώς τους φαινόταν «αξιοπερίεργο» γιατί οι πελάτες της τράπεζας από τα δυτικά προάστια κατέφευγαν στο συγκεκριμένο υποκατάστημα στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί ζήτησαν εξηγήσεις από τον διευθυντή του τραπεζικού καταστήματος, εκείνος νοσηλεύτηκε το ίδιο βράδυ σε ιδιωτική κλινική επικαλούμενος «σοβαρό πρόβλημα υγείας». Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη δικαστική έρευνα, «το συγκεκριμένο τραπεζικό στέλεχος εργαζόταν παλαιότερα σε τράπεζα στα δυτικά προάστια και έτσι ανέπτυξε σταδιακά τις παράνομες σχέσεις με τα άλλα μέλη του κυκλώματος».

 http://flashnews.gr/page.ashx?pid=3&aid=122340&cid=2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου