Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Συνταξιούχοι - φαντάσματα!!!

Τα ποσά που εισπράχθηκαν παρανόμως φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ ετησίως
Διακόπτεται οριστικά στις 31 ∆εκεµβρίου 2011 η σύνταξη του ΙΚΑ σε όσους συνταξιούχους δεν προσήλθαν τόσο στις τράπεζες όσο και στα υποκαταστήµατα του ασφαλιστικού ταµείου να απογραφούν.
Ως σήµερα παραµένουν αναπόγραφοι 20.907 συνταξιούχοι και το ΙΚΑ ανακοινώνει ότι η προθεσµία απογραφής τους λήγει στο τέλος του έτους. Οσοι δεν έχουν απογραφεί µπορούν πλέον να το κάνουν µόνο στα υποκαταστήµατα του Ιδρύµατος, ωστόσο,..... ο ρυθµός προσέλευσης για φυσική απογραφή έχει σχεδόν µηδενισθεί.

Πλέον η σύνταξη δεν δίδεται σε όσους δεν έχουν απογραφεί και για την είσπραξή της απαιτείται η φυσική παρουσία του συνταξιούχου. Το µεγαλύτερο µέρος όσων δεν έχουν απογραφεί πιθανολογείται ότι έχει αποβιώσει και οι συγγενείς δεν δήλωσαν τον θάνατο και συνέχιζαν παρανόµως να λαµβάνουν τη σύνταξή τους.

Το ΙΚΑ µετά το τέλος του έτους θα διαγράψει οριστικά όσους δεν έχουν απογραφεί. Σύµφωνα µε δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ κ. Ρ. Σπυρόπουλου, το ποσό των συντάξεων που εισπράχθηκαν παρανόµως φθάνουν τα 300 εκατ. ευρώ ετησίως, τα οποία και θα διεκδικηθούν δικαστικώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου