Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Αυτά είναι τα πρώτα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του «Κύκλου της Πάτμου»

ayta-einai-ta-prota-meli-toy-dioikitikou-symvoylioy-toy-kukloy-tis-patmoy
Άνοιξε ο «ασκός του Αιόλου» για τα οικονομικά στοιχεία σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Ο Κύκλος της Πάτμου, που θεωρείται ΜΚΟ «ειδικού ενδιαφέροντος», φέρεται κατά την περίοδο 2000 - 2010, στη Μ.Κ.Ο. να επιχορηγήθηκε με το ποσό των 9,5 εκατ. ευρώ, ενώ το καταχωρημένο στο...... Βιβλίο Εσόδων -Εξόδων ποσό ανήλθε σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Από τον τραπεζικό λογαριασμό της Μ.Κ.Ο. είχαν μεταφερθεί ποσά σε λογαριασμούς μελών της, για εξόφληση προσωπικών δανείων, λειτουργία off-shore εταιρείας για ανακαίνιση ακινήτων κ.α.

Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος δεκατεσσάρων ατόμων, μελών της Μ.Κ.Ο. αλλά και συγγενών τους, και εκδόθηκε βούλευμα για δέσμευση περιουσιακών τους στοιχείων.

Το υλικό που μελετήθηκε ξεπερνά τις 60.000 σελίδες, ενώ η ποινική δικογραφία τις 7.000 σελίδες και το διαβιβαστικό προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών τις 250 σελίδες.

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (Μ.Κ.Ο.), για κακουργηματικής φύσεως αδικήματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότησή της από το Ελληνικό Δημόσιο και την Ευρωπαϊκή  Ένωση.

To newpost.gr αποκαλύπτει πληροφορίες για το πρόγραμμα «Αμαζόνιος- Πηγή Ζωής» από τον φάκελο που η ΜΚΟ   «Κύκλος της Πάτμου» κατέθεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών το 2005.

Το καταστατικό της υπεγράφη στην Αθήνα στις17/11/1998 και η ΜΚΟ έχει έδρα την Αθήνα.

Πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο: μέλη: Δημήτρης Κυριαζής, Κώστας Παπαντωνόπουλος, Μαρία Χάρη – Μπέκετ, Γιώργος Ποταμιάνος και Κώστας Καρράς.

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: 7ο Περιβαλλοντικό Συμπόσιο «Αμαζόνιος – Πηγή Ζωής»

Πρόκειται για κλειστό – ολοκληρωμένο πρόγραμμα.

- Συνολικός προϋπολογισμός έργου: 1.650.000 ΕΥΡΩ

- Συμμετοχή ΥΔΑΣ (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας): 1.237.500 ΕΥΡΩ (75% συνολικού προϋπολογισμού του έργου)

- Χώρα: Βραζιλία – περιοχή Αμαζονίου

- Αντικείμενο: διοργάνωση 7ου περιβαλλοντικού συμποσίου στον Αμαζόνιο εν πλω και σύμφωνα με τη σχετική σύμβαση του έργου, το πρόγραμμα περιελάμβανε, παράλληλα με το συμπόσιο, επισκέψεις, πολιτιστικές εκδηλώσεις επί ξηράς σε περιοχές σημαντικών παραποτάμων του Αμαζονίου.

Από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών ως προς άλλα κλειστά προγράμματα της εν λόγω ΜΚΟ  προκύπτει ότι για το έτος 1999 εντοπίστηκε χρηματικό ένταλμα πληρωμής ύψους 60.000.000 Δραχμών (176.082,18 ΕΥΡΩ) για την οργάνωση συμποσίου με θέμα περιβαλλοντικά προβλήματα του ποταμού Δουνάβεως (χώρες: Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, Ουγγαρία και Ρουμανία).

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει εντοπιστεί σχετικός φάκελος για το πρόγραμμα αυτό είτε για άλλα προγράμματα. 
 
http://newpost.gr/post/177749/ayta-einai-ta-prota-meli-toy-dioikitikou-symvoylioy-toy-kukloy-tis-patmoy/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου