Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ATT00234
Ολοκληρώθηκε επιχείρηση σύλληψης εγκληματικής ομάδας σε Αττική, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη.

Σε βάρος τους εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ληστείες τραπεζών σε Κατερίνη και Φάρσαλα με λεία άνω των 330.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε τραυματισμό αστυνομικού.
Σε εξέλιξη οι έρευνες. Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί 3 καλάσνικοφ, ένα ούζι και πυρομαχικά

H ανακοίνωση της αστυνομίας.....


Εξαρθρώθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πενταμελής εγκληματική ομάδα, η οποία ενέχεται σε τρεις ένοπλες ληστείες τραπεζικών Υποκαταστημάτων στην περιοχή των Φαρσάλων και του Αιγινίου, κατά το τελευταίο πεντάμηνο του 2010.
ATT00228


Για τη βασική εμπλοκή τους στην υπόθεση, στο πλαίσιο αιφνιδιαστικών αστυνομικών επιχειρήσεων που διενεργήθηκαν σε Θεσσαλονίκη, Κατερίνη και Αττική, την 19 και 20-12-2011, συνελήφθησαν δυνάμει Ενταλμάτων Σύλληψης κ. Ανακριτή Πρωτοδικείου Κατερίνης, (3) άτομα, εκ των οποίων δύο ομογενείς, 30 και 34 ετών και ένας ημεδαπός, ηλικίας 30 ετών.



Για τη δευτερεύουσα συμμετοχή τους στην ομάδα, συνελήφθησαν σε περιοχές της Αθήνας, επιπλέον δύο ημεδαποί, ηλικίας 28 (γυναίκα) και 27 (άνδρας) ετών, με την κατηγορία της παράβασης του Νόμου ¨περί Όπλων¨.

Σημειώνεται ότι, η 28χρονη γυναίκα, πριν την έρευνα της οικίας της προσπάθησε ανεπιτυχώς να «απομακρύνει» (πετώντας το από το μπαλκόνι του διαμερίσματός της) τσαντάκι που περιείχε πιστόλι GLOCK, ενώ μετά την ακινητοποίηση και σύλληψη του 27χρονου, στην περιοχή του Μενιδίου, βρέθηκε στην κατοχή του μία επιθετικού τύπου χειροβομβίδα.

ATT00231Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε:

1)Διαπιστώθηκε ότι η συγκρότηση της εγκληματικής ομάδας πραγματοποιήθηκε με σκοπό τη διάπραξη ενόπλων ληστειών.

2)Προσδιορίστηκε ο τρόπος – μέθοδος δράσης τους (modus operandi), ο οποίος μεταξύ άλλων περιελάμβανε κατόπτευση των επιλεγόμενων χώρων, επιλογή κύριων και εναλλακτικών δρομολογίων προσέγγισης και διαφυγής, χρήση βαριοπούλας για θραύση της τζαμαρίας των Υποκαταστημάτων.

3)Ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή των συλληφθέντων σε:

  • Ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα Τράπεζας του Αιγινίου, την 12-10-2011,
  • ληστεία σε δεύτερο τραπεζικό Υποκατάστημα του Αιγινίου, την 12-12-2011,
  • ληστεία σε χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα των Φαρσάλων, την 01-07-2010, όπου κατά την έξοδό τους, χρησιμοποιώντας όπλα τύπου KALASNIKOF, πυροβόλησαν επανειλημμένως εναντίον αστυνομικών και τραυμάτισαν έναν εξ αυτών.

4)Προσδιορίστηκε η συνολική λεία των δραστών, η οποία ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 334.724 ευρώ.

Στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε οικίες των συλληφθέντων, που χρησιμοποιούνταν μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης οπλισμού, όπου εντοπίσθηκαν:

  • (3) πολεμικά τυφέκια KALASNIKOF
  • (1) υποπολυβόλο τύπου UZI
  • (7) γεμιστήρες για τις παραπάνω δυο κατηγορίες όπλων
  • (280) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
  • (4) αλεξίσφαιρα γιλέκα
  • Μάσκες και ολοπρόσωπες κουκούλες για απόκρυψη των χαρακτηριστικών του προσώπου.

Η αστυνομική έρευνα αποκάλυψε στοιχεία, για τα οποία κρίνεται απαραίτητη περαιτέρω διερεύνησή τους, καθώς υποδεικνύουν «συνεργασία» των συλληφθέντων με άτομα που διαθέτουν ποινικό παρελθόν, αλλά και συμμετοχή τους σε επιπρόσθετες ληστείες σε περιοχές της Αθήνας και της Πιερίας, όπως:

  • Στη ληστεία σε Υποκατάστημα Τράπεζας στον Άλιμο Αττικής, την 16-06-2010,
  • Στην ένοπλη ληστεία σε κατάστημα τροφίμων (S/M), την 15-05-2009, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής,
  • Στη ληστεία σε τραπεζικό Υποκατάστημα στο Αιγίνιο Πιερίας, την 01-12-2010, από το χρηματοκιβώτιο του οποίου αφαιρέθηκε το ποσό των 368.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Ανακριτή του Πρωτοδικείου Κατερίνης, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται.              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου