Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΜΥΣΤΙΚΕΣ-ΑΠΟΡΡΗΤΕΣ" ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ..

Συνεχίζεται η έρευνα για τις απόρρητες δαπάνες των υπουργείων
Ομόφωνα, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής αποφάσισε να συνεχίσει τις προσπάθειες της για τη διερεύνηση του ζητήματος με τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων.....
Μετά την απαντητική επιστολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου, με την οποία δήλωσε αναρμόδιος να εμπλακεί καθ΄οιονδήποτε τρόπο με την διαχείριση των απόρρητων δαπανών στα υπουργεία, η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ανέλαβε να προχωρήσει η ίδια την διερεύνηση του ζητήματος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Τσούρας έστειλε σήμερα επιστολή προς τον υπουργό Εσωτερικών Αναστάσιο Γιαννίτση με την οποία τονίζει ότι «στόχος δεν είναι μόνο να ενημερωθούν τα μέλη της αλλά, κυρίως, να καταλήξουμε σε τυχόν αναγκαίες αλλαγές και τροποποιήσεις της όλης διαδικασίας διαχείρισης των απόρρητων δαπανών».
Ο κ. Τσούρας ζητά συγκεκριμένα να ενημερωθεί η Επιτροπή Θεσμών για το κατά πόσον το υπουργείο Εσωτερικών διαθέτει κονδύλια για απόρρητες δαπάνες και ποια είναι η πολιτική διαχείρισης τους. Επίσης, για το ποια είναι τα χρηματικά ποσά για απόρρητες δαπάνες που ενεγράφησαν στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών για το 2011. Επιπλέον, ποιο είναι το ύψος των απόρρητων δαπανών, το 2010.
Τέλος, ο κ. Τσούρας ζητά από τον υπουργό Εσωτερικών να καταθέσει «σκέψεις, απόψεις, προτάσεις για αλλαγές νομοθετικού πλαισίου ή διαδικασιών, που θα οχυρώσουν αποτελεσματικά τη διαφάνεια στη διάθεση του δημόσιου χρήματος».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου