Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΕΡΓΟΙ.....ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ!!!!!.........

Περίπου 1.000 Έλληνες έχει βάλει στο στόχαστρο το ΣΔΟΕ ώστε να διαπιστώσει εάν τα ποσά των εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό δικαιολογούνται από τα εισοδήματα
Μία λίστα με περίπου χίλια ονόματα Ελλήνων, οι οποίοι εμφανίζονται να έχουν "φυγαδεύσει" μέσω εμβασμάτων σε τράπεζες του εξωτερικού δισεκατομμύρια ευρώ στη διετία 2009 - 2011, έχουν μπει στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ.
Μάλιστα, πρώτος στον κατάλογο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, επιχειρηματίας από μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο οποίος αναμένεται να κληθεί για να δώσει εξηγήσεις, για έμβασμα αξίας 50.000.000 ευρώ, που φέρεται να έστειλε σε τράπεζα του εξωτερικού.......

Το περίεργο είναι πως ανάμεσα σε αυτά τα πρόσωπα, με τα εμβάσματα των εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκονται και 18 άνεργοι.
Έτσι, το επόμενο βήμα του ΣΔΟΕ θα είναι η διενέργεια ελέγχου "πόθεν έσχες", προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα ποσά των εμβασμάτων που έφυγαν στο εξωτερικό δικαιολογούνται από τα εισοδήματα των προσώπων που έβγαλαν αυτά τα χρήματα έξω.
Στην περίπτωση που δεν μπορούν να τα δικαιολογήσουν, θα κληθούν να καταβάλουν τους διαφυγόντες φόρους. Ίσως να βρεθούν αντιμέτωποι και με αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, όπως είναι η φοροδιαφυγή και η νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Οι έλεγχοι των εμβασμάτων θα γίνουν με βάση τα μεγαλύτερα ποσά, θα ξεκινήσουν από τα πιο πολλά δηλαδή.
Την ίδια στιγμή όμως, το μείζον ζήτημα των καταθέσεων των πολιτικών στις ελβετικές τράπεζες, απλώς δεν προχωρά.
Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι καταγγελίες του ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ελβετικού Κοινοβουλίου Ιωσήφ Ζησιάδη, ότι έχει παγώσει από το 2005 φορολογική συμφωνία, που έχει προτείνει για τις τραπεζικές καταθέσεις η ελβετική κυβέρνηση στην ελληνική, καθώς υπάρχουν Eλληνες βουλευτές με μεγάλες καταθέσεις σε τράπεζες της Ελβετίας.
Σύμφωνα με πηγές του ΣΔΟΕ, για τις καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες παραμένει ακόμη αδιευκρίνιστο σε ποιο καθεστώς θα υπαχθούν και συγκεκριμένα ποια μέθοδος θα ακολουθηθεί για τη φορολόγησή τους.
Πηγή: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου