Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.......

πινακίδες, Μαγνησία, ιδιοκτήτες Ι.Χ., αυτοκίνητα, άδεια, τέλη κυκλοφορίας, εφορί
Μόνο στη Μαγνησία 15.000 ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν παραδώσει τις πινακίδες

Περισσότεροι από 15.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις Εφορίες της Μαγνησίας. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο στην Εφορία του Βόλου καταγράφεται αύξηση κατά 70% σε σχέση με πέρσι και σύμφωνα με......
στοιχεία της υπηρεσίας τις τελευταίες ημέρες (όλο σχεδόν το Δεκέμβριο) κατατίθενται κατά μέσο όρο 70 – 100 πινακίδες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του e-thessalia.gr η κατάθεση όμως των πινακίδων, όπως τονίζει χαρακτηριστικά διευθυντικό στέλεχος της εφορίας του Βόλου, γίνονταν σταδιακά καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στατιστικά υπολογίζεται ότι καθημερινά ο μέσος όρος κατάθεσης πινακίδων ΙΧ ανέρχεται στους 50 ιδιοκτήτες. Κατά 50% αυξήθηκε η κατάθεση πινακίδων και στις Εφορίες Νέας Ιωνίας και Αλμυρού.
Μεγάλες ουρές σχηματίζονται στις Εφορίες εδώ και 15 μέρες, κάθε πρωί, από οδηγούς που ζητούν την προσωρινή ακινησία οχημάτων. Ο τελικός αριθμός θα καταγραφεί με τη λήξη της προθεσμίας, 31 Δεκεμβρίου, ωστόσο εφοριακοί κάνουν λόγο για «ρεκόρ» κατάθεσης πινακίδων.
Σύμφωνα με εφοριακούς, το φαινόμενο ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβριο. Αρχικά οι πολίτες κατέθεταν πινακίδες του δεύτερου ή του παλαιότερου αυτοκινήτου. Φέτος, το φαινόμενο επεκτάθηκε, παίρνοντας άλλες διαστάσεις. Οι περισσότεροι αναφέρουν πως δεν μπορούν να τα συντηρήσουν είτε λόγω μείωσης αποδοχών, είτε λόγω ανεργίας.
Τα τέλη κυκλοφορίας σε συνδυασμό με την αύξηση στην τιμή των καυσίμων, καθώς και την «καταιγίδα» φόρων, έχουν υποχρεώσει τους περισσότερους οδηγούς να καταθέσουν τις πινακίδες τους, ακινητοποιώντας τα αυτοκίνητά τους.
Μάλιστα εκτιμάται ότι φέτος θα καταρριφθεί το ρεκόρ του 2009, οπότε και 200.000 ιδιοκτήτες ΙΧ είχαν προχωρήσει σε ακινητοποίηση των οχημάτων τους εξαιτίας των υπέρογκων τελών κυκλοφορίας, που σε πολλές περιπτώσεις – όπως λένε χαρακτηριστικά – το κόστος ξεπερνά κατά πολύ την αξία του αυτοκινήτου.iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου