Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ 9 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ!!!!


Δεν πρόλαβε να σβήσει ο αντίλαλος των 199 «ΝΑΙ», δεν στέγνωσε ακόμη το μελάνι των «σωτήριων» υπογραφών μας, και η διανομή των ιματίων μας άρχισε: Στο πλαίσιο, μάλλον, των «προαπαιτούμενων ενεργειών», με σειρά σαχινίδειων αποφάσεων διατίθενται, σαν στραγάλια, ΕΝΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρω, (9.000.000), ποσά ασύλληπτα για τον πτωχό και πένητα λαουτζίκο. Αλλά, ποσά απαραίτητα για την «υλοποίηση» της συμφωνίας που μετά από 8 χρόνια θα μάς φέρει (αν τα καταφέρει) στα επίπεδα του …2009!
Ιδού:
(1) Αριθμ. 2/15991/0023
Έγκριση δαπάνης εξόδων δημοσίευσης προσκλήσεων PSI .

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:
Στα πλαίσια της διαδικασίας ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με τις αποφάσεις των ηγετών των χωρών της ζώνης του ευρώ της 26ης − 27ης Οκτωβρίου 2011 (PSI2), εγκρίνουμε τη δαπάνη που θα .......καταβληθεί για δημοσιεύσεις που θα αφορούν:
• Προσκλήσεις Συμμετοχής στο πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων
• Προσκλήσεις σύγκλισης ομολογιούχων
• Ανακοινώσεις αναβολής ή επαναπροσδιορισμού Συνέλευσης Ομολογιούχων.
Οι ανωτέρω δημοσιεύσεις θα γίνουν σε:
Δέκα (10) εφημερίδες (ενδεικτικά αναφέρονται Financial Times, Luxembourg Wort, Luxembourg Tageblatt, Het Financieele Dagblad, Frankfurt Börsen Zeitung, Naftemporiki, Japanese Official Gazette, a Japanese daily paper, Italian news paper, Irish time)
Στα χρηματιστήρια του Λουξεμβούργου, Άμστερνταμ, Ζυρίχης, Αθηνών.
Σε κεντρικούς θεματοφύλακες/ εκκαθαριστές (Clearing houses).
Η συνολική δαπάνη για τις δημοσιεύσεις θα ανέλθει στο ανώτατο ποσό των εξακοσίων χιλιάδων ευρώ (600.000 €), το οποίο θα καταβληθεί άμεσα προ των δημοσιεύσεων.


(2) Αριθμ. 2/16002/0023
Έγκριση δαπάνης για την καταβολή αμοιβής στις εταιρείες Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. (Ε.Χ.Α.Ε.) και Bondholder Communication Group (BondCom) .
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:
Εγκρίνουμε τη δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοιβή στις εταιρείες Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ (Ε.Χ.Α.Ε.) και Bondholder Communications Group (BondCom) στις οποίες θα ανατεθούν από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., σύμφωνα με το αριθμ. 192/22−02−2012 πρακτικό του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. καθήκοντα, από κοινού, Αντιπροσώπου Ανταλλαγής Πληροφόρησης και Καταμέτρησης Συναλλαγής (Exchange Information and Tabulation Agent)
Η συνολική δαπάνη παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών εκ μέρους των εταιρειών Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. και Bondholder Communication Group (BondCom) για την υλοποίηση της ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI2) που θα ανέλθει μέχρι του ποσού των τριών εκατομμυρίων ευρύ (€ 3,000,000).


(3) Αριθμ. 2/15993/0023
Έγκριση δαπάνης για την καταβολή αμοιβής στην Wilmington Trust Ltd UK.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:
Εγκρίνουμε τη δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοιβή στο εξειδικευμένο γραφείο Wilmington Trust Ltd UK, στο οποίο θα ανατεθούν από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ, όπως περιγράφονται στο αριθμ. 192/22−02−2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ., καθήκοντα εμπιστευματοδόχου (Trustee),
Η συνολική δαπάνη παροχής υπηρεσιών εκ μέρους της Wilmington Trust Ltd UK εκτιμάται να ανέλθει μέχρι του ποσού των εκατόν εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (170.000 €) για το έτος 2012 και μέχρι του ποσού των σαράντα χιλιάδων ευρώ (40.000 €) ετησίως, για τα έτη 2013 μέχρι και το έτος 2042.


(4) Αριθμ. 2/15996/0023
Έγκριση δαπάνης για την καταβολή αμοιβής στις Τράπεζες Deutsche Bank και HSBC.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
αποφασίζουμε:
Εγκρίνουμε τη δαπάνη που θα καταβληθεί για αμοιβή στις Τράπεζες Deutsche Bank και Hong Kong and Shanghai Bank Coorporation (HSBC), στις οποίες θα ανατεθούν από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., σύμφωνα με το αριθμ. 192/22.02.2012 πρακτικό του Δ.Σ. του Ο.Δ.ΔΗ.Χ. καθήκοντα, από κοινού, Αντιπροσώπου Ολοκλήρωσης Συναλλαγής (Closing Agent)
Η συνολική δαπάνη παροχής των ανωτέρω υπηρεσιών εκ μέρους των Τραπεζών Deutsche Bank και HSBC.
για την υλοποίηση της ανταλλαγής των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου (PSI 2) θα ανέλθει σε τέσσερα εκατομμύρια πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ (€ 4.500.000)


Η σειρά των 4 αποφάσεων δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμ. 436 φύλλο του Β΄ τεύχους του ΦΕΚ της 24ης Φεβρουαρίου 2012, και, απ’ ό,τι φαίνεται, έπεται λαμπρά συνέχεια …τουλάχιστον ως το 2042!!!

/filotimia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου