Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

«Ναι» από διαγραμμένους βουλευτές στον εφαρμοστικό νόμο

Κοκοκοοο...κοκκοοοόόόκοκοκόοοο....
«Ναι» είπαν στον εφαρμοστικό νόμο για τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν απειληθεί να μην ενταχθούν στα ψηφοδέλτια. Θετικά και πέντε της ΝΔ.
Συντεταγμένα ψήφισαν τελικά χθες βράδυ τον εφαρμοστικό νόμο για τις περικοπές στις συντάξεις οι εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είχαν απειληθεί με «εξοστρακισμό» από τα ψηφοδέλτια του κόμματος επειδή ....
είχαν καταψηφίσει πριν από λίγες ημέρες το άρθρο για τα εργασιακά στην τελευταία δανειακή σύμβαση.

Πρόκειται για τους βουλευτές Γιάννη Κουτσούκο, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, Παναγιώτη Δημητρουλόπουλο, Δημήτρη Κουσελά, Βασίλη Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Δημήτρη Καρύδη, Μαρία Μίχου και Μιχάλη Τζελέπη, οι οποίοι ......ψήφισαν χθες βράδυ «ναι» επί τις αρχής και επί των άρθρων του εφαρμοστικού νόμου της νέας δανειακής σύμβασης.

Θετική ψήφο και επί της αρχής και επί των άρθρων έδωσε και ο Χρήστος Μαγκούφης που είχε διαγραφεί από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, λόγω της στάσης του στην ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση. «Παρούσα» επί της αρχής δήλωσε χθες βράδυ η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία επίσης είχε τεθεί εκτός Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ λόγω της στάσης της στην ίδια ψηφοφορία, αλλά ακολούθως καταψήφισε ορισμένα από τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου.

Στη σκληρή γραμμή του «όχι» επί της αρχής επέμειναν οι προσφάτως διαγραφέντες από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Άννα Βαγενά, Λούκα Κατσέλη, Βάσω Παπανδρέου, Λάμπρος Μίχος, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Μαρία Κυριακοπούλου, Βασίλης Τόγιας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Χρήστος Κατσούρας, Χάρης Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, θεόδωρος Παραστατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Οδυσσέας Βουδούρης, Τσετίν Μάντατζη, Ηλίας Θεοδωρίδης, Ιωάννης Αμοιρίδης, ορισμένοι από τους οποίους είχαν απουσιάσει σκόπιμα από την προηγούμενη ψηφοφορία, αλλά τώρα προσήλθαν στη Βουλή για να καταψηφίσουν τον επίμαχο εφαρμοστικό νόμο. Απόντες από τη χθεσινή ψηψοφορία ήταν οι επίσης διαγραφέντες από την Κ.Ο. Γιώργος Παπαμανώλης και Σπύρος Κουβέλης.

Γαλάζια «ναι» και απουσίες

Την ίδια ώρα από τη ΝΔ, «ναι» ψήφισαν οι διαγραφέντες από την Κ.Ο. και το κόμμα Τάσος Καρυπίδης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και Ζήσης Τζηκαλάγιας, ενώ στη σκληρή γραμμή του «όχι» επέμειναν οι επίσης διαγραφέντες, λόγω της στάσης τους στην ψηφοφορία για τη δανειακή σύμβαση, οι Μαργαρίτης Τζίμας, Σπύρος Γαληνός, Δημήτρης Σταμάτης, Έλενα Κουντουρά, Παναγιώτης Μελάς και Μαρία Κόλλια.

Απόντες από την ψηφοφορία οι Κώστας Γκιουλέκας, Κώστας Μαρκόπουλος, Ελίζα Βόζενμπεργκ, Κώστας Παπασιώζος, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Γιαννάκης, Χρήστος Ζώης, Γιώργος Βαγιωνάς, Τσαμπίκα Ιατρίδου και Γιώργος Καρασμάνης που είχαν τεθεί εκτός Κ.Ο. ΝΔ.

www.kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου