Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πάγκαλος: Τώρα ανακαλύψατε οτι έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία;


Δηλαδή κύριε Αντιπρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης, είστε ένας Αντιπρόεδρος μιας χώρας χωρίς υπόσταση εθνικής κυριαρχίας....Μιας χώρα παραδομένης σε ποιούς;;;; Και γιατί;;;;; Και αλήθεια ΠΟΙΟΣ ή ΠΟΙΟΙ παρέδωσαν την Εθνική Κυριαρχία της Ελλάδας....Και πότε;;;; Δώστε απαντήσεις...
Την απορία του για τα όσα ακούστηκαν μετά τις δηλώσεις του περί απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας εξέφρασε ο Θόδωρος Πάγκαλος, απαντώντας σε σχετική αναφορά...

του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του στη Βουλή. "Το έγραψαν τα blogs, το αντέγραψαν οι εφημερίδες και τελικά το θέμα κατέληξε σε αυτή την αίθουσα" σχολίασε με νόημα.
Θυμίζουμε οτι ο Θόδωρος Πάγκαλος είχε πει σε γαλλικό ραδιοσταθμό: «Εγώ είμαι υπέρ της απώλειας της κυριαρχίας. Πάντοτε υπήρξα υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, διότι είμαι Ευρωπαίος και κυρίως είμαι υπέρ της ομοσπονδιακής Ευρώπης».

«Έχετε χρηματίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», απάντησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. και «γνωρίζετε ότι η ευρωπαϊκή ενοποίηση αντιμετωπίζεται και με άλλους τρόπους». «Υπάρχει η Ευρώπη των πατρίδων και η Ευρώπη των λαών ... και εγώ τάσσομαι με τους Ευρωπαίους φεντεραλιστές που υποστηρίζουν τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης», εξήγησε και αυτό, συμπλήρωσε, είναι ένα άλλο είδος πατριωτισμού.

Ο κ. Πάγκαλος συνέχισε στον ίδιο προκλητικό και αναρωτήθηκε γιατί ανακαλύψαμε τώρα ότι κάνουμε εκχωρήσεις εθνικής κυριαρχίας συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, όταν τόσα χρόνια ασκούμε την Κοινή Αγροτική Πολιτική στο πλαίσιο της οποίας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, δεν έχει μείνει ίχνος εθνικής κυριαρχίας. Αλλού βέβαια, σημείωσε, (η εθνική κυριαρχία) υφίσταται και φυσικά πρέπει να την υπερασπιστούμε σε περιπτώσεις που το επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.


.thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου