Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Φινλανδός αξιωματούχος επιβεβαιώνει τα σχέδια για μερική εκταμίευση του δανείου

Φινλανδός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η Ευρωζώνη μελετά το ενδεχόμενο να καθυστερήσει την εκταμίευση μέρους του νέου δανείου προς την Ελλάδα μέχρι να γίνουν οι εκλογές τον Απρίλιο, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι πολιτικοί θα προχωρήσουν στις μεταρρυθμίσεις, μετέδωσε το Reuters.

Φινλανδία, Γερμανία και Ολλανδία ζητούν περισσότερες εγγυήσεις ότι η ελληνική κυβέρνηση θα τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία πριν εγκρίνουν τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και, στο πλαίσιο αυτό, από χθες κυκλοφορεί το.....
σενάριο ότι στην Ευρώπη ψάχνουν να βρουν τρόπο να καθυστερήσουν το πρόγραμμα δανεισμού της Ελλάδας, χωρίς όμως να διακινδυνεύσουν μια άτακτη χρεοκοπία της χώρας.
Ο Φινλανδός αξιωματούχος, όμως, είπε σήμερα ότι υπάρχει μια βελτίωση σε σχέση με χθες σε ό,τι αφορά τη δέσμευση των Ελλήνων πολιτικών.
«Ας πούμε ότι οι προοπτικές είναι καλύτερες σήμερα σε σχέση με χθες», δήλωσε στο Reuters.
Ωστόσο, εάν υιοθετηθεί τελικά η πιο αυστηρή πρόταση, «(αρχικά) θα δοθεί μόνο ένα μέρος των χρημάτων, ώστε να μπορέσουμε να αποφύγουμε τη χρεοκοπία». Αργότερα, μετά τις εκλογές, είπε, «ίσως να δώσουμε περισσότερα χρήματα».


.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου