Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Άρση της ασυλίας του Γερμανού προέδρου ζητεί η Εισαγγελία!

Η Εισαγγελία της Γερμανίας, απ' ότι φαίνεται δεν διστάζει να προχωρήσει σε δίωξη του Ανώτατου Αρχοντα για ένα θέμα φαινομενικά απλό...Παραπτώματα για ένα στεγαστικό δάνειο...κλπ...Στην Ελλάδα, που σύσσωμη η πολιτική εξουσία και με υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ξεπούλησε την Ελλάδα, η Ελληνική Δικαιοσύνη, φαίνεται οτι κλείνει τα μάτια.....
Τεράστιο πλήγμα στην εικόνα και το κύρος του Γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ αποτελεί η κίνηση της Εισαγγελίας του Αννόβερου να ζητήσει άρση της ασυλίας του πρώτου πολίτη, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν υποψίες για κατάχρηση του......
αξιώματος. Η τελική απόφαση έγκειται στην κρίση του γερμανικού Κοινοβουλίου.

Όπως διαβάζουμε σχετικά στο in.gr, η Εισαγγελία ανακοίνωσε την Πέμπτη πως έλαβε την απόφαση μετά από συνολική εξέταση νέων στοιχείων και αναφορών στα ΜΜΕ για το σύνολο των υποθέσεων που έχουν ρίξει το βάρος τους τους τελευταίους δύο μήνες.

Ο Βουλφ έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρότατης κριτικής που ξεκίνησε από τους όρους στεγαστικού του δανείου, την αλήθεια των κοινοβουλευτικών του δηλώσεων, τις διακοπές του και τις σχέσεις του με Γερμανούς επιχειρηματίες -έχει ήδη προχωρήσει σε δύο τηλεοπτικές απολογίες, έχει απομακρύνει στελέχη του προεδρικού μεγάρου που ενεπλάκησαν στο χειρισμό της υπόθεσης, αλλά ο φόρυβος δεν έχει κοπάσει ούτε στο ελάχιστο.

Πρακτικά, ο Γερμανός πρόεδρος δεν έχει καμία ουσιαστική πολιτική εξουσία και λειτουργεί μόνο ως ηθικό πρότυπο -προσόν που αρκετοί Γερμανοί πιστεύουν πως ο Βουλφ έχει χάσει εδώ και καιρό.

Η πολιτική σημασία της υπόθεσης έγκειται μόνο στο ότι ο Χριστιανοδημοκράτης Βουλφ ήταν προσωπική επιλογή της καγκελαρίου Μέρκελ, την οποία χρειάστηκε να επιβάλει με αρκετή προσπάθεια -η εκλογή του από τους βουλευτές είχε εξασφαλιστεί μόνο με την τρίτη προσπάθεια, πράγμα πρωτόγνωρο- και τον οποίο υπερασπίστηκε σθεναρά τις τελευταίες εβδομάδες.


 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου