Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ


Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος της Γερμανίας Κρίστιαν Βουλφ

Προς τιμήν του, ο Γερμανός Πρόεδρος Δημοκρατίας, ύστερα απο τις κατηγορίες εναντίον του, και χωρίς να έχει ακόμη αποδειχθεί τίποτε, παραιτήθηκε του αξιώματός του....Ερώτημα: εάν ο κ. Βούλφ, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γερμανίας, παρίστατο στις εκδηλώσεις της Εθνικής Επαιτείου της Γερμανίας και τον αποκαλούσαν προδότη, τί θα έκανε;;;;; Κρίνετε μόνοι σας το τι θα έκανε, απο τη στιγμή που απαρνήθηκε το ανώτατο αξίωμα για ένα πιθανό μικρότερο παράπτωμα. Ο δικός μας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τί έκανε όταν τον αποκάλεσε ο λαός στην Εθνική μας Επαίτειο, προδότη;;;; Σηκώθηκε και έφυγε απο την παρέλαση!!!.... Τα σχόλια δικά σας...
Βαρύ το κλίμα στο Βερολίνο για την Αγκελα Μέρκελ


Η παραίτηση του γερμανού προέδρου Κρίστιαν Βουλφ λόγω της πιθανολογούμενης εμπλοκής του σε οικονομικό σκάνδαλο προκαλεί έντονο προβληματισμό στη...... γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ η οποία αναγκάστηκε να ματαιώσει για δεύτερη φορά τη συνάντησή της με τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι στη Ρώμη.

Ο πρόεδρος της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι παραιτείται από το αξίωμά του μετά τις εντονότατες πιέσεις που είχε δεχθεί αρχικά από το  αντιπολιτευόμενο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών και στη συνέχεια από τους Χριστιανοδημοκράτες που είχαν υποστηρίξει την εκλογή του πριν από δύο χρόνια.

«Εχω κάνει λάθη αλλά υπήρξα πάντοτε ειλικρινής» δήλωσε ο Βουλφ στη συνέντευξη τύπου που έδωσε σήμερα στο Βερολίνο. Σχετική ανακοίνωση αναμένεται και από την Αγκελα Μέρκελ η οποία είχε προγραμματίσει επίσημη επίσκεψη στην Ιταλία όπου θα συναντιόταν με τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της χώρας.

Η Ανγκελα Μέρκελ αναμένεται να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Οικονομικό σκάνδαλο

Ο πρόεδρος της Γερμανίας φέρεται να εμπλέκεται σε οικονομικό σκάνδαλο που αποκάλυψε ο γερμανικός τύπος και σχετίζεται με την περίοδο κατά την οποία ο Βουλφ ήταν διοικητής του κρατιδίου του Κάτω Σαξονίας (2003 -2010).

Όμως οι πιέσεις από την πλευρά του αντιπολιτευόμενου κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών είχαν μεταφερθεί τις προηγούμενες ημέρες και προς την καγκελάριο. Ηδη από τις αρχές του έτους  βουλευτές του SPD καλούσαν την Μέρκελ να παραιτηθεί προκηρύσσοντας πρόωρες εκλογές σε περίπτωση που δεν υπέβαλε την παραίτησή του ο πρόεδρος του ομοσπονδιακού κράτους.

Το περιοδικό Spiegel καθώς και η εφημερίδα Bild είχαν φέρει στη δημοσιότητα «παλιές αμαρτίες» του Βουλφ ο οποίος φαίνεται ότι διατηρούσε «ύποπτες σχέσεις» με επιχειρηματίες που του διασφάλιζαν προνομιακά δάνεια και πολυτελείς διακοπές με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση των επιχειρήσεών τους από τις αρχές. Με την παραίτηση Βουλφ ανοίγει ο δρόμος για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης όμως θεωρείται βέβαιο είναι ότι η όποια εξέλιξη θα έχει επιπτώσεις και στον κυβερνητικό συνασπισμό. Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ ήταν εκείνοι που στήριξαν την υποψηφιότητα του 53χρονου πολιτικού ο οποίος προέρχεται από τις τάξεις του κόμματος και πλέον καλούνται να αναλάβουν το βάρος μιας λανθασμένης, όπως αποδεικνύεται, απόφασης.

Υπό αυτή την έννοια η ακύρωση της σημερινής συνάντησης Μέρκελ – Μόντι είναι το «μικρότερο κακό» για τη γερμανίδα καγκελάριο. Πάντως η συνάντηση αυτή ακυρώνεται για δεύτερη φορά καθώς στην πρώτη εκδοχή της προγραμματιζόταν για τις 18 Ιανουαρίου με τη συμμετοχή και του γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί.

Οι δύο ηγέτες επρόκειτο να συζητήσουν σήμερα κατά προτεραιότητα το ελληνικό ζήτημα ενώ θα ακολουθούσε συνάντηση της Μέρκελ και με τον ιταλό πρόεδρο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.




το ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου