Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Δύο ονομαστικές ψηφοφορίες απόψε στη Βουλή

Δύο ονομαστικές ψηφοφορίες θα διεξαχθούν στη Βουλή, μία επί της αρχής μετά το τέλος της ομιλίας των πολιτικών αρχηγών και μία επί των άρθρων με την ολοκλήρωση της συζήτησης μετά τα μεσάνυχτα.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης ζήτησε την παραίτηση της κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών κάνοντας λόγο για βάρβαρο και εγκληματικό μνημόνιο, ενώ από το ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης έκανε λόγο για «απαράδεκτο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό».

Μιλώντας στην Ολομέλεια η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, αναφέρθηκε στα επεισόδια, λέγοντας..... ότι «τα σημερινά γεγονότα ήταν σχεδιασμένα». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «και ελεύθερη υγειονομική ζώνη να κάνετε το Σύνταγμα, το κίνημα δεν πρόκειται να σταματήσει». Αναφερόμενη στο νέο οικονομικό πρόγραμμα η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ «δεν ενδιαφέρεται για μία σωσμένη Ελλάδα με χρεοκοπημένο λαό». Η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε πυρά και κατά του Γιώργου Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι το κόμμα του έχει ψηφίσει 10 φορές το μνημόνιο και ο πρόεδρός του είναι «ο γνωστός λαγός του συστήματος».

Από το βήμα της Βουλής η Ντόρα Μπακογιάννη επισήμανε ότι η «Δημοκρατική Συμμαχία» θα υπερψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση γιατί δεν έχει το άλλοθι της άγνοιας. Όπως είπε, «δεν υπάρχει κανείς μέσα στο κοινοβούλιο που να μην ξέρει τι θα συμβεί αύριο στη χώρα αν δεν ψηφιστεί απόψε η σύμβαση».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε ότι η χώρας μας αντιμετωπίζει οξύ πρόβλημα επιβίωσης. «Το πρόβλημα δεν είναι η τρόικα, η Γερμανία, το μνημόνιο, αλλά ότι ηττηθήκαμε σχετικά με το μοντέλο ανάπτυξης. Δεν μπορέσαμε να οργανώσουμε το κράτος και μία οικονομία ανταγωνιστική, δε διασφαλίσαμε το μέλλον των παιδιών μας, κινηθήκαμε αμέριμνοι και κατώτεροι των περιστάσεων».
 
 
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου