Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Η απόβαση της ισπανικής αλυσίδας ένδυσης Shana στην Ελλάδα


Η απόβαση της ισπανικής αλυσίδας ένδυσης Shana στην Ελλάδα

Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου εγκαινιάζει 4ώροφο κατάστημα στην Ερμού



Η απόβαση των Ισπανών στην Ελλάδα συνεχίζεται, καθώς η ισπανική αλυσίδα καταστημάτων φθηνής ένδυσης, Shana, που ανήκει στον όμιλο Comdipunt, βασικό προμηθευτή ρούχων μεγάλων εταιρειών όπως ZARA, έχει διεισδύσει στη χώρα μας και σκοπεύει να αναπτυχθεί με ταχείς ρυθμούς......

Το πρώτο κατάστημα Shana στην Ελλάδα άνοιξε στο εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, και αύριο αποκτά νέο κατάστημα στο κέντρο της Αθήνας. Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, η Shana ανοίγει τις πόρτες του 4ώροφου καταστήματός της, στην Ερμού.

Αποτελώντας το ταχύτερα αναπτυσσόμενο fashion concept στη γενέθλια χώρα της, την Ισπανία, σύμφωνα με τη διοίκηση της ισπανικής εταιρείας, η Shana ακολουθεί την ίδια πολιτική ανάπτυξης και στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δεύτερο μαγαζί σε λιγότερο από τέσσερις μήνες, από την άφιξή της στην ελληνική αγορά. Το νεοκλασικό κτήριο, απέναντι από την εκκλησία της Καπνικαρέας, έχει ανακαινιστεί και παρουσιάζει ρούχα σε προσιτές τιμές από 2 ως 10 ευρώ κατά μέσο όρο.

Σημειώνεται ότι η ισπανική εταιρεία Shana ιδρύθηκε το 2010 από την Comdipunt, τον προμηθευτή γνωστών εταιρειών ένδυσης παγκοσμίως, όπως τη ZARA , με στόχο την εφαρμογή του εμπορικού της know-how σε δική της αλυσίδα ρούχων, που θα παρουσιάζει στην αγορά τις νέες τάσεις της μόδας και θα διαθέτει ιδιαίτερα προσιτές τιμές, σύμφωνα με την εταιρεία. Διαθέτει περισσότερα από 170 καταστήματα μέσα σε έναν χρόνο και σχεδιάζει
διπλασιασμό μεγέθους σε ετήσια βάση, παγκοσμίως.

Τα τρία πρώτα συμβόλαια ανάπτυξης έχουν ήδη υπογραφεί για τη Μέση Ανατολή, το Μεξικό και τη Ρωσία ενώ πραγματοποιούνται ήδη συζητήσεις με Ασία, Αμερική και Ευρώπη. Η Ελλάδα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη Shana, καθώς κρίνει πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του concept ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας. Η Alimar S.A, του ιδίου ομίλου με την Talima Venture Inc στην οποία ανήκει το εμπορικό κέντρο Athens Metro Mall, είναι αποκλειστικός διανομέας της φίρμας Shana στην ελληνική αγορά και σχεδιάζει μέσα στο 2012 την επέκταση της αλυσίδας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.
 
 
 
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου