Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι εγκληματικοί χειρισμοί μάς οδήγησαν στο μνημόνιο Όλες οι καταθέσεις καίνε τον Παπακωνσταντίνου


Τους «εγκληματικούς» πολιτικούς χειρισμούς του πρώην υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, οι οποίοι έσπρωξαν τη χώρα και τους πολίτες σε μια καταστροφική περιδίνηση, αναδεικνύει η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Οι συνταρακτικές μαρτυρίες ορισμένων εκ των βασικών πρωταγωνιστών της οικονομικής ζωής της Ελλάδας, όπως ο ...διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος κ. Γιώργος Προβόπουλος και ο πρόεδρος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) κ. Πέτρος Χριστοδούλου, χρεώνουν ευθέως στον κ. Παπακωνσταντίνου μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το ότι η χώρα οδηγήθηκε, άνευ όρων, στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αν και -όπως ξεκαθαρίζουν- υπήρχαν περιθώρια αποφυγής του! Με τον τρόπο αυτό, όπως παραδέχεται πλέον το σύνολο των μελών της επιτροπής, «νομικά έχουμε ορισμό πολιτικών ευθυνών», ο οποίος βασίζεται σε δύο βασικά, κρίσιμα και ιδιαιτέρως ευαίσθητα για τη χώρα επίπεδα:
Ως υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας -και άρα κατεξοχήν αρμόδιος- αντί να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους, να καθησυχάσει τις αγορές και να κερδίσει πολύτιμο χρόνο με μέτρα που θα περιόριζαν τη δυναμική του ελλείμματος, αδράνησε σε επίπεδο μέτρων και σκόρπισε τον πανικό με αψυχολόγητες δηλώσεις περί «Τιτανικού».
Επέβαλε τον κ. Ανδρέα Γεωργίου στην ΕΛ.ΣΤΑΤ. και τον προστάτεψε ακόμα και όταν ενημερώθηκε από άλλα μέλη της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι ο προϊστάμενός τους καθοδηγείται για να εμφανίσει φουσκωμένο έλλειμμα.
Πάντως, το ότι η εξεταστική επιτροπή γίνεται αφορμή για να τσαλακωθεί το αγέρωχο προφίλ που επιχειρεί να διατηρήσει ο κ. Παπακωνσταντίνου φαίνεται να τον έχει φέρει σε απόγνωση. Σε αυτό συνηγορούν και οι πληροφορίες που θέλουν τον υπουργό να πυκνώνει τις «υπόγειες» επικοινωνίες του με μέλη της επιτροπής, προκειμένου να τους πείσει ότι ενήργησε σωστά και πως το τελικό πόρισμα πρέπει να εξυμνεί τους πολιτικούς χειρισμούς του και όχι να τους καταδικάζει!

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, για να υποστηρίξει τη συγκεκριμένη τακτική δεν διστάζει να αφήσει υπονοούμενα για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου σημειώνοντας ότι τον χρησιμοποιεί ως «αποδιοπομπαίο τράγο για να γλιτώσει ο ίδιος»
Protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου