Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Ρευστό 18 δισ. ευρώ για τις 4 μεγάλες τράπεζες


Συνεχίζουν τα...συνεταιράκια των τραπεζιτών-τοκογλύφων να τους τα "χώνουν" "σπρώχνοντάς" τους πακτωλό δισεκατομμυρίων ευρώ απο το υστέρημα του Ελληνικού Λαού.....Σύντομα θα πρέπει ο Ελληνικός Λαός να απαιτήσει να τα πάρει πίσω απο τους τραπεζίτες, όλα όσα τους έδωσαν, χωρίς την έγκριση του λαού, τιμωρώντας αυτούς που τα στέρησαν απο τα κρατικά ταμεία και απο τον Ελληνικό Λαό....Η ώρα πλησιάζει!!!...
Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίασή του θα αποφασίσει με ποια μορφή θα λάβουν 18 δισ. ευρώ οι 4 τράπεζες που αντιπροσωπεύουν τη συμμετοχή του ΤΧΣ στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού τους κεφαλαίου, ώστε να ......
διασφαλιστεί η παροχή ρευστότητας από το ευρωσύστημα, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησής τους

Οι τράπεζες έλαβαν την περασμένη Παρασκευή βεβαιώσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ότι θα συμμετάσχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου


Μπαίνουν 18 δισ. ευρώ στα ταμεία των τεσσάρων μεγάλων τραπεζών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στη σημερινή συνεδρίασή του θα αποφασίσει με ποια μορφή θα λάβουν 18 δισ. ευρώ οι τράπεζες Εθνική, Alpha, Eurobank και Πειραιώς (που αντιπροσωπεύουν τη συμμετοχή του ΤΧΣ στις επικείμενες αυξήσεις μετοχικού τους κεφαλαίου), ώστε να διασφαλιστεί η παροχή ρευστότητας από το ευρωσύστημα, μέχρι να οριστικοποιηθούν οι όροι της ανακεφαλαιοποίησής τους.

Οπως αναφέρουν τραπεζικοί κύκλοι, οι τράπεζες έλαβαν την περασμένη Παρασκευή βεβαιώσεις από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ότι θα συμμετάσχει στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Ομως οι βεβαιώσεις αυτές δεν γίνονται δεκτές από την ΕΚΤ. Σήμερα, λοιπόν, το Υπουργικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την αντικατάσταση αυτών των βεβαιώσεων με ομόλογα του EFSF (από την περασμένη Πέμπτη το ΤΧΣ έχει ομόλογα ύψους 25 δισ. ευρώ), ώστε οι τράπεζες να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ.

Οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης θα κλείσουν μετά τις εκλογές, ενώ, όπως όλα δείχνουν, οι αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα διενεργηθούν μετά τον Σεπτέμβριο.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης (στο περιθώριο εκδήλωσης της τράπεζας), δεν έχουν καθοριστεί οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης και από τη στιγμή που δεν υπάρχει επαρκής πληροφόρηση, δεν υπάρχει και ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.

Ξένοι επενδυτές
Τόνισε ότι οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης θα πρέπει να κλείσουν όσο το δυνατόν συντομότερα, ακριβώς για να ξεκινήσουν οι συνομιλίες με ξένους επενδυτές, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως ήδη ο Σεπτέμβριος είναι πολύ κοντά.

Οπως είπε: Ο όρος που αφορά τον αναβαλλόμενο φόρο φαίνεται ότι θα έχει θετική κατάληξη, ενώ οι εγγυήσεις από τον EFSF, που θα οδηγούσαν σε μείωση του «κουρέματος», βρίσκονται στον αέρα και μάλλον οι τράπεζες θα πρέπει να προχωρήσουν σε υπολογισμούς χωρίς αυτήν τη δυνατότητα.

Επίσης, εν όψει των αποφάσεων για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, χθες το απόγευμα ο διοικητής της ΑΤΕ Θόδωρος Πανταλάκης ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για την πορεία της ΑΤΕ και τη συνεπή υλοποίηση του προγράμματος αναδιάρθρωσής της.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου