Σάββατο 28 Απριλίου 2012

COUNTRY RISK, BRAND NAME ...ΚΑΙ '' ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ '' ...

Γράφει η Μαρία Ψαράκη
Αγαπητό Fimotro,
Και μιλώντας ο Ε. Βενιζέλος σε νέους επιχειρηματίες, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ , στην Ιπποκράτους, τα έδωσε όλα. Και όλοι '' ενθουσιάστηκαν '' ακούγοντας τον να μιλά, με τη γνωστή του ευγλωττία, αν...
και συνταγματολόγος, ως έμπειρος άνθρωπος της αγοράς.
Μίλησε για την ανάγκη ανάδειξης της αξίας της επιχειρηματικότητας, για τη δημόσια διοίκηση και τη δικαιοσύνη, το πρόβλημα διαφυγής στο εξωτερικό του διανοητικού κεφαλαίου του τόπου, τη διόγκωση της ανεργίας, τους μεγάλους ενδογενείς πόρους της Ελλάδας, τον ορυκτό πλούτο και τον τουρισμό, για την ευρεσιτεχνία και την επινοητικότητα, την έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία, αλλά και τις νέες τεχνολογίες, την ενέργεια, τη βιοτεχνολογία, για τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά προγράμματα, τα φορολογικά κίνητρα, το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και τη δυνατότητα του να λειτουργήσει ως μοχλός σύνδεσης της παραγωγής γνώσης στα Πανεπιστήμια με τον χώρο των επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη ρευστότητας της αγοράς και παράλληλα μίλησε για την αυτόματη επιστροφή ΦΠΑ, τον Τειρεσία, το Ταμείο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την επιστροφή των καταθέσεων, τα τεκμήρια αδειοδότησης των επιχειρήσεων, αλλά και για την ανάγκη υποστήριξης των εξαγωγών.
Και μέσα σε όλα αυτά οι νέοι επιχειρηματίες και εμείς μαζί τους, ακούσαμε και αυτό : '' Δεν είναι μόνο το ρίσκο της χώρας, το country risk, είναι και το brand name. Πρέπει να επαναθεμελιώσουμε το brand name ''. Και σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αν και μέσα σε όλα αυτά που είπε, ξέχασε να μας μιλήσει για τα '' πράσινα άλογα '' και ας μην πάει ο νους μας στο κακό, αναφέρομαι σε αυτούς που έκαναν την Ελλάδα από τον πολύ τους ζήλο για το '' country risk '' και τη σωτηρία μας, μια χώρα όχι απλά με υποτιμημένο '' brand name '', αλλά ένα τόπο χωρίς μέλλον και χωρίς ελπίδα. Και ναι, κύριε Βενιζέλο, σίγουρα είστε ένας απ' αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου