Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Times: Οργανο βασανιστηρίων το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας..

Ο «Economist» παραδέχεται πλέον πως «η Ευρωζώνη χρειάζεται ανάπτυξη, νέους τραπεζικούς κανόνες και ευρωομόλογα»

Η καγκελάριος της Γερμανίας, Ανγκελα Μέρκελ, επανέλαβε την αντίθεσή της στην επαναδιαπραγμάτευση του ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού ΣυμφώνουΠλέον, δεδομένων των ...εξελίξεων σε Γαλλία και Ευρώπη, η λέξη «ανάπτυξη» έχει αντικαταστήσει τη λέξη «λιτότητα» στα πρωτοσέλιδα και στις αναλύσεις του Τύπου.

Κάθε ημέρα που περνάει και με τον αέρα της «ολαντικής» αλλαγής να πνέει ολοένα ισχυρότερος πάνω από τα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων, αυξάνονται τα δημοσιεύματα που μιλούν για ήττα της παρωπιδικής γερμανικής πειθαρχίας και ζητούν επιστροφή στην ανάπτυξη, μια ανάπτυξη την οποία μάλιστα παρουσιάζουν ως το μοναδικό αντίδοτο στην κρίση.

«Οι Ευρωπαίοι ηγέτες θέλουν να βάλουν την ανάπτυξη στο επίκεντρο» είναι ο τίτλος άρθρου της αμερικανικής «Wall Street Journal», ενώ το πρακτορείο «Reuters» σημειώνει πως «ισχυρά πολιτικά ρεύματα οδηγούν την Ευρώπη μακριά από την εμμονή της με τη μείωση χρεών και ελλειμμάτων».

Από την πλευρά του, ο Στέφεν Κινγκ, οικονομικός αναλυτής των λονδέζικων «Times», υποστηρίζει πως «το Σύμφωνο Δημοσιονομικής Πειθαρχίας έχει μετατραπεί σε όργανο βασανιστηρίων» και κατηγορεί τους Βορειοευρωπαίους πως «στην προσπάθειά τους να ρίξουν όλη την ευθύνη στη Νότια Ευρώπη, ξέχασαν τα δικά τους τρωτά σημεία». Οσο για τους βρετανικούς «Financial Times», αυτοί συνέχισαν χθες την «επίθεση φιλίας» προς το πρόσωπο του Σοσιαλιστή Φρανσουά Ολάντ μέσω άρθρου το οποίο από τη μία υποβαθμίζει τις ανησυχίες των παραγόντων της αγοράς για τις επόμενες κινήσεις του Σοσιαλιστή υποψηφίου, ενώ από την άλλη διαπιστώνει πως ο Ολάντ έχει ήδη αρχίσει να γίνεται περισσότερο αποδεκτός στις τάξεις της επιχειρηματικής ελίτ.

Ακόμη και ο συντηρητικός «Economist» παραδέχεται πλέον απερίφραστα πως «η Ευρωζώνη χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη, νέους τραπεζικούς κανόνες και ευρωομόλογα», ενώ, παράλληλα, χαρακτηρίζει «λάθος» το γερμανικό κόλλημα με τη λιτότητα.

greece-salonika.blogspot.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου