Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Άλλη μια «επιτυχία» ΒενιζέλουΜέσα στην απόλυτη σιωπή δόθηκαν οι εγγυήσεις στη Φινλανδία


Και νέα πρωτοτυπία - επιτυχία (;;;;) της ελληνικής κυβέρνησης.....Δίνει λεφτά ως εγγύηση στον δανειστή...προκειμένου να την δανείσει!!!!!....
ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ή ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ή ότι άλλο σκεφτείτε.....Τα λόγια πλέον δεν έχουν καμμία αξία, μπροστά στη "φωστηροσύνη" των κυβερνώντων μας.....
Άλλη μια «επιτυχία» του Ευάγγελου Βενιζέλου ανακοινώθηκε χθες και πέρασε στα ψιλά – άλλωστε ο πρώην υπουργός των Οικονομικών μας έχει πει πως πρέπει να είμαστε που δεν δόθηκαν εμπράγματες εγγυήσεις!

Σύμφωνα με την Φιλανδή υπουργό Οικονομικών Γιούτα Ουρπιλάινεν, καταβλήθηκαν τα χρήματα που αποτελούν μέρος της συμφωνίας με τις ελληνικές τράπεζες για παροχή εγγυήσεων συνολικού ύψους 880 εκατ. ευρώ.

Σε πρώτη φάση καταβλήθηκε ποσό 300 εκ ευρώ και αναμένεται να καταβληθούν και τα υπόλοιπα, καθώς, ως γνωστόν, η Φιλανδία απαίτησε να της… δώσουμε τα χρήματα που θα μας δανείσει και...... ο κ. Βενιζέλος συμφώνησε, προκαλώντας ολόκληρο θέμα και με το ΔΝΤ.

Η καταβολή των εγγυήσεων έγινε μέσω τριών ελληνικών τραπεζών (Εθνική, Alpha Bank και Eurobank), ενώ οι λεπτομέρειες  της συμφωνίας παραμένουν απόρρητες ως επτασφράγιστο μυστικό.

Από την ελληνική πλευρά δεν έχουμε πληροφορηθεί σχεδόν τίποτε, ενώ το Ελσίνκι έχει δηλώσει πως ίσως δώσει στη δημοσιότητα κάποια τμήματα της συμφωνίας.

Και βέβαια, το θέμα δεν αποτελεί αντικείμενο του προεκλογικού αγώνα, αν και ο κ. Βενιζέλος οφείλει να δώσει στη δημοσιότητα το νέο… κείμενο του Ραμπουϊγιέ, δεδομένου ότι ζητά διερευνητική εντολή για να συνεχίσει να… διαπραγματεύεται!

Πρόκειται για ένα ακόμη σκοτεινό σημείο, άλλη μια γκρίζα πλευρά αυτής της προεκλογικής καμπάνιας,  στη διάρκεια της οποίας ακούμε εκ μέρους των «σωτήρων» της χώρας τα πάντα, αλλά όχι τα ουσιώδη.

Κατά τα λοιπά, την Παρασκευή συνεδρίασε (για τελευταία φορά) το υπουργικό συμβούλιο, στέλνοντάς μας μερικές ειδυλλιακές εικόνες – για να θυμόμαστε τι δεν πρέπει να ξαναδούμε.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου