Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Από το 1995 έχουν αποκαλυφθεί σκάνδαλα στο ΙΚΑ!

Κανένας όμως δεν έδωσε σημασία, γι’ αυτό σήμερα φτάσαμε εδώ...


Από το 1995 οι εφημερίδες, τοπικές και πανελλαδικές, έγραφαν για ανάπηρους-μαϊμού που έπαιρναν συντάξεις από το ΙΚΑ, αλλά τότε κανένας δεν είχε ενδιαφερθεί!

Αυτό καταγγέλλει σε επιστολή του ο αναγνώστης μας Ιωάννης Σακελλαράκης, ο οποίος επισημαίνει πως, όταν ......είχε αποκαλυφθεί «βιομηχανία πλαστών συντάξεων» στο ΙΚΑ Θεσσαλονίκης εκείνη την περίοδο, κάποιοι υπουργοί και βουλευτές εμπόδισαν την απόσπαση των κομπιναδόρων υπαλλήλων!

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Σακελλαράκης υπογραμμίζει:

«Σας έχω φωτοτυπία από την τοπική εφημερίδα “Εν Κορυδαλλώ”, Φεβρουαρίου - Μαρτίου 1996, που γράφει για το σκάνδαλο του ΙΚΑ Νίκαιας, που έχει αριθμούς εγγραφών κ.λπ.

Τώρα ανακάλυψαν και έκαναν απογραφή των αναπήρων-μαϊμού; Σας έχω φωτοτυπία από την “Ελευθεροτυπία”, 12-11-1995, σελίδα 74, όπου ο τότε υφυπουργός Υγείας κ. Μανώλης Σκουλάκης αναφέρει: “Κύκλωμα δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο παρήγε ανάπηρους-μαϊμού, πλαστογραφούσε αποδείξεις και εισέπραττε αναπηρικές συντάξεις ακόμη και δικαιούχων που είχαν πεθάνει, αποκαλύφθηκε στη Δυτική Αττική”. Το σκάνδαλο ήταν 1 δισ. δραχμές. Πήγε κανείς φυλακή τότε;».

Καλά τα λέει ο αναγνώστης μας. Αν πήγαινε όμως κάποιος φυλακή τότε, σήμερα ίσως δεν θα είχαμε φτάσει εδώ και τα Ταμεία δεν θα είχαν καταρρεύσει... Με τα «αν», όμως, και τα «ίσως» δεν λύνεται το πρόβλημα. Χρειάζεται παραδειγματική τιμωρία των υπαλλήλων που εμπλέκονται στα σκάνδαλα και πλήρης εξάρθρωση των κυκλωμάτων. Γιατί τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και το θέμα ξεχάστηκε, κανείς δεν γνωρίζει πού βρίσκονται εκείνοι οι υπάλληλοι που είχαν συλληφθεί. Μπήκαν φυλακή ή... σουλατσάρουν ελεύθεροι με διάφορες δικονομικές δικαιολογίες «τρώγοντας τα έτοιμα» εις... υγείαν των κορόιδων;

paron.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου