Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκάλυψη: Έκαναν ρύθμιση για τους επόμενους... 4 αιώνες στον όμιλο Ξυνή

XinisΤην στιγμή που η Εισαγγελία διερευνά δραστηριότητες που αφορούν τη λειτουργία του ομίλου Ξυνή και το ΣΔΟΕ εξετάζει μια σειρά σοβαρών φορολογικών παραβάσεων, ο εκπαιδευτικός όμιλος κατάφερε να κάνει ρύθμιση χρεών εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με δόσεις που λήγουν το 2404, δηλαδή τέσσερις αιώνες μετά.

Πρόκειται για .......
τεράστια «επιτυχία» του ομίλου που δεν έχει να κάνει με την εκπαίδευση. Καταφέρνει , ενώ είναι υπό φορολογικό έλεγχο και στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας για πλαστογραφία, να έχει την εμπιστοσύνη των πιο ισχυρών πολιτικών προσώπων. Ο Αντώνης Σαμαράς, ο Κώστας Καραμανλής ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο Κώστας Σημίτης, κοσμούν το φωτοάλμπουμ της «αξιοπιστίας» του ομίλου.

Το πολιτικό σύστημα σύσσωμο ανταποκρίνεται στο κάλεσμα του ιδιοκτήτη ενός ομίλου, σαν να είναι ο πρύτανης του Χάρβαρντ. Την ώρα που το ΣΔΟΕ κάνει έρευνα για την επιχείρηση, ο ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ φωτογραφίζεται με τον ιδιοκτήτη της Σοφοκλή Ξυνή. Και την ώρα που οι επιθεωρητές του του ΙΚΑ τον στέλνουν στον εισαγγελέα, το ΙΚΑ του κάνει διακανονισμό χρεών για να τα εξοφλήσει το 2404!
Όπως αποκαλύπτει η έρευνα του www.koutipandoras.gr η επιχείρηση «Αθηνά Ξυνή» του ομίλου Ξυνή όχι μόνο έκανε προκλητική ρύθμιση χρεών σε 4700 δόσεις που λήγουν το έτος 2404 αλλά πήρε και φορολογική ενημερότητα χωρίς να δώσει καν προκαταβολή, όπως ορίζει ο νόμος, δίνοντας απλώς 161 ευρώ για χρέη 750 χιλιάδων ευρώ.
Αυτή η απίστευτη υπόθεση προκάλεσε μάλιστα, την άμεση παρέμβαση του Λέανδρου Ρακιντζή, Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης.

Με έγγραφο του προς τη διοίκηση του ΙΚΑ ο κ. Ρακιντζής ζητά διευκρινήσεις για τη συγκεκριμένη ενέργεια που δεν συμβαδίζει με καμία προβλεπόμενη νομική ρύθμιση.

http://www.spirospero.gr/index.php/koinonia/20081-apokalypsi-ekanan-rythmisi-gia-tous-epomenous-4-aiones-ston-omilo-ksyni

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου