Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Εξέγερση των μουσουλμάνων στις φυλακές Κορυδαλλού!

Φωτ. αρχείου
Ένταση σημειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου μουσουλμάνοι ξεσηκώθηκαν με αφορμή την επίμαχη ταινία για τον Μωάμεθ.

Τα επεισόδια άρχισαν το απόγευμα της Κυριακής από την πρώτη και την τρίτη πτέρυγα, όπου κρατούνται μουσουλμάνοι και επεκτάθηκαν και σε .......άλλες πτέρυγες.

Οι κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας έβαλαν φωτιά σε στρώματα και ρούχα, πετούσαν πέτρες, ενώ έκαψαν αυτοσχέδιες αμερικανικές σημαίες. Η αναταραχή στις φυλακές γενικεύθηκε και από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους ζητήθηκε η συνδρομή των ΜΑΤ, που έκαναν χρήση χημικών ουσιών.

Λίγες ώρες μετά την έναρξη των επεισοδίων οι κρατούμενοι της τρίτης πτέρυγας μπήκαν στα κελιά τους, αλλά εκτός παρέμειναν οι κρατούμενοι της πέμπτης πτέρυγας.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όταν περίπου 1.000 μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ταινία και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, το απόγευμα της Κυριακής, σημειώθηκαν επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όταν περίπου 600 μουσουλμάνοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την ταινία και επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, αλλά οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν.

Προκλήθηκαν φθορές σε κάποια καταστήματα και οχήματα, ενώ έγιναν περίπου 40 προσαγωγές.


http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=225122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου